Boek
Nederlands

De bouwbaas

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De bouwbaas
×
De bouwbaas De bouwbaas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De straat is opgebroken. Wies en de tweeling Zane en Jazz zoeken er een schat. Ze vinden een heel oud doosje. Wies moet naar huis, maar de tweeling zoekt door. Maar 's avonds is de tweeling ineens verdwenen. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Lettertype Dyslexie
Titel
De bouwbaas
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021
107 p. : ill.
ISBN
9789024595693 (hardback)

Besprekingen

De ouders van Wies zijn meestal in het buitenland vanwege hun werk als geheim agent. Gelukkig zorgt oma Wisse dan voor haar. Oma woont eigenlijk in Huize Grijsoord, maar logeert ook vaak bij Wies. Samen met haar vrienden Zane en Jazz ontdekt Wies bij een opgebroken straat een deksel van een schatkistje. Ze denken dat er een schat verborgen ligt. Als Wies thuis gaat eten, zoeken Zane en Jazz nog even door. Maar ’s avonds is de tweeling opeens verdwenen. Wat is er met hen gebeurd? En hoe kan het dat de weg opeens al geasfalteerd is? Derde, zelfstandig te lezen deel in de serie over Wies en haar oma Wisse. In 2020 verscheen het tweede deel, 'De beestenbaas'*. Grappig verhaal vol humor en avontuur, geschreven in een heel toegankelijke stijl. Het boek heeft een plezierige, niet te volle bladspiegel en is ingedeeld in twaalf hoofdstukken. De vrolijke kleurentekeningen vullen het verhaal mooi aan. De uitnodigende omslagillustratie bevat diverse elementen uit het verhaal. Voorin worden alle p…Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia