Dvd
Engels

Mr. Popper's penguins

Mark Waters (regisseur), Richard Atwater (naar het werk van), Florence Atwater (naar het werk van)
Als meneer Popper een pingui͏̈n erft van zijn vader, verandert zijn leven drastisch.
Onderwerp
Pinguïns
Titel
Mr. Popper's penguins
Regisseur
Mark Waters
Naar het werk van
Richard Atwater Florence Atwater
Componist
Rolfe Kent
Acteur
Jim Carrey
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626066088

Besprekingen

Amerikaanse familiefilm van regisseur Mark Waters met in de hoofdrol Jim Carrey (Ace Ventura) als succesvolle projectontwikkelaar die weinig tijd heeft voor zijn gezin. Als zijn avontuurlijke vader hem een pinguïn nalaat, en later nog vijf soortgenoten worden bezorgd, wordt het een drukke boel in zijn mooie appartement in New York. De pinguïns blijken echter een goed middel om de band met zijn twee kinderen en ex-vrouw aan te halen. De film is een gemoderniseerde versie van het gelijknamige Amerikaanse kinderboek* van Richard en Florence Atwater (1938). Marco Weijers (De Telegraaf 11-8-'11): 'Zoet en voorspelbaar familievermaak is Mark Waters (Mean Girls) wel toevertrouwd. Hij laat de gevleugelde sterren van deze film de show stelen en dat is best amusant. Dat Carrey zijn gezicht dit keer redelijk in de plooi weet te houden, mag ook in de krant.' Ab Zagt (11-8-'11): '(...) een plezierige familiefilm, waarin de hebbelijkheden van de pinguïns dankbaar worden uitgebuit.' Vanaf ca. 8 jaar.

Over Mark Waters

Mark Stephen Waters (Cleveland, Ohio, 30 juni 1964) is een Amerikaans filmregisseur. Hij is vooral bekend vanwege zijn regie van de films Just Like Heaven, Mean Girls en Freaky Friday.

Filmografie

  • Vampire Academy: Blood Sisters (2014)
  • Mr. Popper's Penguins (2011)
  • The Spiderwick Chronicles (2008)
  • Henry's List of Wrongs (2006)
  • Just Like Heaven (2005)
  • Mean Girls (2004)
  • Freaky Friday (2003)
  • Warning: Parental Advisory (2002) (TV)
  • Head Over Heels (2001)
  • The House of Yes (1997)

Externe link

  • (en)  Mark Waters in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia