Boek
Nederlands

Een schildpad was zijn schildje kwijt

Marjet Huiberts (auteur), Carmen Saldaña (illustrator)
+1
Een schildpad was zijn schildje kwijt
×
Een schildpad was zijn schildje kwijt Een schildpad was zijn schildje kwijt

Een schildpad was zijn schildje kwijt

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een schildpad kan zijn schild nergens vinden. Verdrietig trekt hij zich terug in een oud konijnenhol. De volgende morgen wordt hij wakker van het vrolijke gezang van een vogeltje, dat een nest bouwt. Misschien kunnen ze elkaar helpen? Oblong prentenboek met sfeervolle tekeningen in natuurlijke kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Helpen, Vriendschap
Titel
Een schildpad was zijn schildje kwijt
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Carmen Saldaña
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789025769215 (hardback)

Besprekingen

Een naamloze schildpad is op zoek naar zijn verloren schild. Helaas vindt hij het nergens. Radeloos geeft hij de moed op, beseffend dat hij zonder schild zichzelf niet meer is. Ten einde raad kruipt hij daarom een oud konijnenhol in, maar ook ’s nachts in zijn dromen blijft het gemis aanwezig. De volgende ochtend wekt het vrolijke gezang van een schattig vogeltje de onfortuinlijke schildpad. Dat wordt de opmaat voor een fantastische oplossing van zijn probleem. Geslaagd en innemend verhaal waarin met een minimale hoeveelheid woorden - op elke dubbele pagina staat slechts een vierregelige tekst op eenvoudig rijm - een maximaal effect wordt bereikt. De eveneens zeer geslaagde en indrukwekkende illustraties van de jonge Spaanse illustratrice vormen een welhaast perfecte symbiose met de vertelling. Daarbij wordt het oblong formaat van het boek in de natuurtekeningen, ingekleurd in mooie natuurlijke tinten waterverf, goed benut. Opvallend is ook het rijke taalgebruik, waar gekozen is voor …Lees verder

Een schildpad was zijn schildje kwijt

In dit ontroerende prentenboek leer je schildpad kennen. Hij is zijn schild kwijt geraakt en gaat overal op zoek, want hij is niet enkel zijn schild, maar ook zijn huis én zichzelf kwijt geraakt. Op zijn tocht komt hij een vogeltje tegen dat hem vergezelt op zijn zoektocht. Na wat zoeken komen ze tot een oplossing.Doorheen het boek volg je schildpad in zijn zoektocht. Zijn moedeloosheid wordt heel mooi in beeld gebracht. Je wordt meegenomen in het verhaaltje omdat de gevoelens van schildpad zo duidelijk worden weergegeven. In de natuurillustraties zitten veel details verborgen. De tekst op rijm is mooi en simpel, en zorgt ervoor dat het verhaaltje luchtig blijft.Een aanrader om steeds weer opnieuw te vertellen en elke keer weer nieuwe details te ontdekken.


Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en songwriter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Daarna werkte ze een tijdje als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Hierna studeerde zij nog orthopedagogiek en bezocht ze de schrijversvakschool in Amsterdam waar ze zang- en pianolessen volgde.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en songwriter. Ze schreef li…Lees verder op Wikipedia