Boek
Nederlands

Aadje Piraatje moet in bad

Marjet Huiberts (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
+1
Aadje Piraatje moet in bad
×
Aadje Piraatje moet in bad Aadje Piraatje moet in bad

Aadje Piraatje moet in bad

Marjet Huiberts (auteur), Sieb Posthuma (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Aadje Piraatje woont op een boot, speelt met zand en moet in bad als een meeuw een poepje op zijn haar heeft gedaan. Vierkant plastic badboekje, gevuld met foam, met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Bad
Titel
Aadje Piraatje moet in bad
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Sieb Posthuma
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
[10] p. : ill.
ISBN
9789025755195

Besprekingen

Aadje Piraatje woont op een boot, speelt met zand en helpt de andere piraten. Als er een meeuw een poepje op zijn hoofd doet moet Aadje Piraatje van zijn vader in bad. Vierkant plastic badboekje met afgeronde hoeken en gevuld met foam, waardoor het boekje prettig glad en zacht aanvoelt. Op iedere dubbele pagina een illustratie en twee regels tekst op rijm. De zwartomlijnde tekeningen zijn duidelijk en helder van kleur; alles in dezelfde stijl als de prentenboeken over Aadje, die voor kleuters bedoeld zijn. Het is een erg leuk en mooi uitgegeven boekje maar als badboekje voor de doelgroep is de tekst te moeilijk en zijn ook de illustraties voor baby's nog te complex. Kinderen die de tekst wel kunnen waarderen, zo rond drie jaar, zijn te groot voor plastic badboekjes. Als boekje minder geslaagd maar toch een mooi, verzorgd speeltje voor in bad. Vanaf ca. 1 jaar.

Aadje Piraatje moet in bad

Het badmoment wordt voor peuters en kleuters op slag veel leuker met dit badboekje over Aadje Piraatje. Marjet Huiberts vertelt in vijf dubbele pagina’s wat Aadje allemaal in één dag beleeft: het dek van de piratenboot poetsen, lekker in het zand spelen en ... vogelpoep op zijn hoofdje krijgen! Van al die dingen wordt hij natuurlijk helemaal vies en dus vindt vader Piraat het hoog tijd om zijn zoon eens lekker in bad te stoppen. Dit zachte plastic badboekje is ideaal voor kleine handjes: heel soepel en met afgeronde hoeken. Het is bovendien plezierig om voor te lezen door de korte, vrolijk rijmende zinnen. Sieb Posthuma tekende er zacht gekleurde illustraties bij, die mooi contrasteren met de witte achtergrond.


Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en songwriter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Daarna werkte ze een tijdje als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Hierna studeerde zij nog orthopedagogiek en bezocht ze de schrijversvakschool in Amsterdam waar ze zang- en pianolessen volgde.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en songwriter. Ze schreef li…Lees verder op Wikipedia

Suggesties