Lettertype dyslexie
Nederlands

Selfie

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Britt (12, ik-figuur) is dolblij als ze een iPhone krijgt en plaatst meteen foto's en berichten op social media. Eerst is het alleen leuk, maar dan krijgt ze nare berichten van een onbekende afzender. Vanaf ca. 12 jaar. In lettertype Dyslexie.
Onderwerp
Sexting
Extra onderwerp
Sociale media ; gevaren
Titel
Selfie
Auteur
Mariëtte Middelbeek
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, 2017
144 p.
ISBN
9789463242189 (paperback)

Besprekingen

Britt (12, ik-figuur) is dolblij met haar nieuwe iPhone, die ze van haar ouders cadeau krijgt. Ze post foto’s van haar tekeningen op Instagram en heeft meteen veel volgers. Ook appt ze veel met vriendinnen. Maar dan ontvangt ze nare berichten via Snapchat en WhatsApp van een onbekende afzender. De dreigberichten gaan steeds verder en Britt bevindt zich in een lastige situatie. Spannende jeugdthriller met de focus op cyberpesten. Het taalgebruik is eenvoudig en goed afgestemd op de doelgroep. De auteur schreef al eerder jeugdthrillers voor meisjes van 12 jaar en ouder. Ook de belevingswereld met social media en WhatsApp past goed bij de doelgroep. Het boek kan een mooi uitgangspunt zijn voor een discussie in de klas over cyberpesten en wat er kan gebeuren op social media en internet. Dit is de vijfde jeugdthriller van de auteur. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Over Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek (Wieringerwerf, 1983) is een Nederlands schrijfster. Als schrijfster heeft Middelbeek meer naamsbekendheid en grotere successen geboekt onder haar schrijverspseudoniem Linda van Rijn.

Biografie

Na haar gymnasium, dat ze doorliep aan het Zuyderzee College in Emmeloord, studeerde ze journalistiek in Utrecht. Sinds 2004 schrijft Mariëtte Middelbeek voor een aantal tijdschriften, waaronder Kek Mama en Vorsten Royale.

Middelbeek begon haar auteurschap met het schrijven van doktersromans en stapte later over naar chicklits (literatuur voor vrouwen). In 2006 kwam haar eerste chicklit uit, Twee is te veel. Van haar hand verschenen onder andere de romans Single & sexy en Turbulentie, dat ook is uitgegeven in Duitsland.

Daarnaast schreef Middelbeek een serie boeken over mensen die hun werk doen in de frontlinie van de samenleving. In deze serie verschenen bij Uitgeverij Marmer de boe…Lees verder op Wikipedia