Boek
Nederlands

Maskerade man : de opkomst van Donald Trump en de ondergang van Amerika

Maggie Haberman (auteur)
+1
Maskerade man : de opkomst van Donald Trump en de ondergang van Amerika
×
Maskerade man : de opkomst van Donald Trump en de ondergang van Amerika Maskerade man : de opkomst van Donald Trump en de ondergang van Amerika

Maskerade man : de opkomst van Donald Trump en de ondergang van Amerika

Biografie van de 45e Amerikaanse president (1946). Met zwart-witfoto’s.
Onderwerp
Trump, Donald J
Titel
Maskerade man : de opkomst van Donald Trump en de ondergang van Amerika
Auteur
Maggie Haberman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Confidence man : the making of Donald Trump and the breaking of America
Uitgever
Amsterdam: Het Getij, 2022
671 p., [32] p. foto's
ISBN
9789029544641 (paperback)

Besprekingen

Een biografie van de 45ste president van de Verenigde Staten, Donald Trump (1946). Het boek vertelt het verhaal van Trumps leven en opkomst in New York tot aan de kwelling van zijn verlies van het Witte Huis, en daarna. Een analyse van een strijdlustige, onzekere, eenzame, onheilspellende en wraakzuchtige man, en een verslag van een van de meest ingrijpende en normafbrekende perioden uit de Amerikaanse politieke geschiedenis. Met diepgang geschreven. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met zwart-witfoto’s. Maggie Haberman (New York, 1973) is Witte Huiscorrespondent van The New York Times. Geen andere journalist heeft Donald Trump zo intensief gevolgd als zij. Ze behoorde tot het team dat in 2018 de Pulitzer Prize won voor de berichtgeving over Trumps banden met Rusland. Daarna werd ze nog twee keer voor dezelfde prijs genomineerd, recentelijk voor haar verslag over de bestorming van het Capitool.

Over Maggie Haberman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door
Andrew Lih

Maggie Lindsy Haberman (New York, 30 oktober 1973) is een Amerikaans journaliste.

Haberman is Witte Huis-correspondent voor The New York Times en politiek analist voor CNN. Daaraan voorafgaand was zij als politiek verslaggever werkzaam voor Politico en de New York Daily News.

Afkomst en opleiding

Haberman werd geboren in een Joodse familie op 30 oktober 1973 in New York, als dochter van Clyde Haberman, journalist voor de The New York Times en mediacommunicatiemedewerkster Nancy Spies. Zij speelde de hoofdrol in een uitvoering van de musical Annie op de Emily Dickinson School.

Ze is afgestudeerd aan de Ethical Culture Fieldston School, een onafhankelijke school voor voorbereidend hoger onderwijs in New York en vervolgens aan het Sarah Lawrence College, een private school voor Vrije Kunsten in Bronxville, New York, waar zij in 1995 een bachelor-graad behaalde.

Lees verder op Wikipedia