Boek
Nederlands

Emma en het kerstengeltje

Lucinda Riley (auteur), Harry Whittaker (auteur), Marie Voigt (illustrator)
+1
Emma en het kerstengeltje
×
Emma en het kerstengeltje Emma en het kerstengeltje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Emma’s vader is kapitein op een veerboot. Door een storm kan hij niet bij haar optreden in het kersttoneelstuk op school zijn. Teleurgesteld smeekt Emma de zee om niet meer zo hard te golven. Beschermengel Esmee wil Emma proberen te helpen. Prentvertelling met sfeervolle kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Papa, Engelen
Titel
Emma en het kerstengeltje
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021 Harry Whittaker
Illustrator
Marie Voigt
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Xander Uitgevers, 2021
[29] p. : ill.
ISBN
9789401615747 (hardback)

Besprekingen

Emma is teleurgesteld als haar vader, kapitein op een veerboot, vanwege een zware storm toch niet aanwezig is wanneer zij optreedt in het kersttoneelstuk op school. Het meisje vraagt aan de zee om niet meer zo te golven, zodat haar vader toch met Kerstmis thuis kan zijn. Beschermengel Esmee hoort haar smeekbede en daalt af naar het stadje aan zee om te helpen. Rijk geïllustreerde, wensvervullende kerstvertelling gebaseerd op het rotsvaste geloof in de kunde van engelen. De tekst bestaat uit enkelvoudige en samengestelde zinnen in de tegenwoordige tijdsvorm die zich goed laten voorlezen. De schrijfstijl is gemoedelijk en geruststellend; de 'lezer' voelt zich betrokken bij het geheel. De vele illustraties in warme, volle kleuren beslaan enkele en dubbele pagina's. De mensfiguren ogen vriendelijk en vredig en hebben allen steriotiepe gezichten. Het gebruik van verwazing en de subtiele beschaduwing zijn sfeerverhogend. Derde, onafhankelijk te lezen deel in de reeks 'Beschermengeltjes', da…Lees verder

Over Lucinda Riley

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1966 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en een actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf …Lees verder op Wikipedia