Klein-Brittannië : hoe macht en mythe het VK verscheuren

Lia Van Bekhoven (auteur)
+1
Klein-Brittannië : hoe macht en mythe het VK verscheuren
×
Klein-Brittannië : hoe macht en mythe het VK verscheuren Klein-Brittannië : hoe macht en mythe het VK verscheuren

Klein-Brittannië : hoe macht en mythe het VK verscheuren

Journalistiek portret van het Verenigd Koninkrijk.
Titel
Klein-Brittannië : hoe macht en mythe het VK verscheuren
Auteur
Lia Van Bekhoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2022
229 p.
ISBN
9789463936675 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een boek over het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië. De auteur beschrijft haar ervaringen als journalist en buitenlandcorrespondent en deelt haar kijk op de cultuur van de Britten, hun humor, verdraagzaamheid en zelfrelativering, maar ook hun conservatieve politiek, hang naar tradities en het verleden. De titel van het boek verwijst naar de Brexit, dat Groot-Brittanië in zekere zin een kleiner land heeft gemaakt. Onderhoudend geschreven, waarbij informatie en persoonlijke anekdotes elkaar afwisselen. Voor een brede lezersgroep. Lia van Bekhoven (1953) is schrijver en journalist.

Over Lia Van Bekhoven

Lia van Bekhoven (Oosterhout, 5 april 1953) is een Nederlands journaliste, auteur en correspondente voor radio en televisie.

Biografie

Van Bekhoven groeide op in het Noord-Brabantse Oosterhout. Zij studeerde in 1975 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Na haar studies verhuisde ze naar het Verenigd Koninkrijk, waar ze zich in de hoofdstad vestigde. Van daaruit correspondeert Van Bekhoven met verschillende buitenlandse media. Haar eerste opdrachtgevers waren de Ikon en Vrij Nederland. Tot 2007 werkte ze voor de NOS (radio), en daarvoor voor de GPD-kranten. Tot haar huidige vaste opdrachtgevers behoren BNR Nieuwsradio, Nieuwsuur, de VRT (zowel radio als televisie) en Elsevier.

Naast haar verslaggeving voor radio en televisie verleende Lia ook bijdragen aan het weekblad Libelle en aan de Arabische nieuwszender Al Jazeera. Verder is ze af en toe op de BBC en Sky News te …Lees verder op Wikipedia