Boek
Nederlands

De wraak van Chimaera

Lene Kaaberbøl (auteur), Corry Van Bree (vertaler)
+1
De wraak van Chimaera
×
De wraak van Chimaera De wraak van Chimaera
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het leven van Clara's wilde vriend Kat hangt aan een zijden draad. Om hem te kunnen redden, moet Clara de strijd aan gaan met haar vijand Chimaera. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
De wraak van Chimaera
Auteur
Lene Kaaberbøl
Vertaler
Corry Van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Kimaeras haevn
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2016
206 p.
ISBN
9789401435550 (hardback)

Besprekingen

Clara heeft zichzelf als wilde heks totaal niet in de hand. Er gebeuren dingen die ze niet wil, maar die ze niet kan tegenhouden: een klasgenoot raakt ernstig gewond en Kats leven hangt aan een zijden draad. Met hulp van tante Isa en andere heksen gaat Clara op onderzoek uit in de wilde wereld. Haar vijand Chimaera blijkt wraak te willen nemen, omdat Clara haar vleugels afpakte. Nu is het aan Clara om de vloek te verbreken. Een toegankelijk, beeldend geschreven fantasieverhaal in een prettige bladspiegel. De gewone wereld en de ‘wilde wereld’ wisselen elkaar af als decor. Dieren hebben een grote rol, want de heksen hebben een bijzondere band met ze. Net als in de vorige, los te lezen delen, groeit Clara uit tot een steeds zelfbewuster meisje en heks. Ook de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad is een thema. Met de serie ‘De kronieken van de zieneres’ werd de Deense fantasyschrijfster Lene Kaaberbøl internationaal bekend. Derde deel in de serie 'De wilde heks'*. In februari 2017 volg…Lees verder

De wilde heks. De wraak van Chimaera

In dit derde boek van ‘De wilde heks’ wordt Clara meegesleept in een wildreis. Het lijkt wel of ze in de huid zit van een hongerig wild dier en zichzelf totaal niet in de hand heeft. Ze beleeft dromen door de ogen van Kimmie, haar vriendin Pavola en Maira. Maar wie is Kimmie eigenlijk? Kat beschermt haar, maar verliest haar eigen levensenergie. Ze gaat te rade bij tante Isa en mevrouw Pommerans om te weten hoe ze Kat kan redden. Ze moet uitzoeken wie de hongerlijder is en gaat samen met Kahla op zoek in het verleden. Langzaam, maar zeker geraakt ze ervan overtuigd dat Kimmie de jonge versie van haar aartsvijand Chimaera is. Die is uit op wraak, omdat Clara haar vleugels heeft afgepakt. Zal Clara erin slagen deze te verjagen? 

Je beleeft het verhaal door de ogen van de twaalfjarige Clara, die als ik-persoon over haar avonturen vertelt. 'De wilde heks' is een toegankelijke reeks over dieren en hekserij. Eenvoudig verteld, vlot leesbaar en gedrukt in een groot lettertype me…Lees verder

Over Lene Kaaberbøl

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Lene Kaaberbøl (Kopenhagen, 24 maart 1960) is een schrijfster van fantasyboeken.

Biografie

Kaaberbøl groeide op in Malling in de buurt van Århus. Ze studeerde bij Aarhus Katedraisole en was werkzaam als lerares op de middelbare school en als vertaler. Ze won in 2004 de Nordisk Skolebibliotekarforenings Børnebogspris.

Bibliografie

Skammerens børn

  1. Skammerens datter, 2000 (Nederlands: De gave van Dina)
  2. Skammertegnet, 2001
  3. Slangens gave, 2001
  4. Skammerkrigen, 2003,

Katriona-trilogie

  1. Sølvhesten – historien om Katriona Teresadatter, 1992
  2. Hermelinen – historien om Katriona Trivallia, 1994
  3. Isfuglen – historien om Katriona Bredinari, 2000Lees verder op Wikipedia