Dvd
Engels

The big C. Het complete tweede seizoen

Laura Linney (acteur), Oliver Platt (acteur), Gabourey Sidibe (acteur)
Cathy Jamison besluit na de schokkende diagnose experimentele behandelingen te ondergaan. Ze krijgt een band met een medepatiënt, maar ze is niet zeker van haar nieuwe dokter.
Onderwerp
Kanker
Extra onderwerp
televisieserie, komedie, drama
Titel
The big C. Het complete tweede seizoen
Acteur
Laura Linney Oliver Platt Gabourey Sidibe
Taal
Engels
Uitgever
Sony, 2013
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 350 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
8712609652987

Besprekingen

Amerikaanse komische dramaserie van Darlene Hunt met Golden Globe-winnares Laura Linney (Kinsey) en Oliver Platt. In seizoen twee maakt Cathy Jamison (Laura Linney) aan haar familie bekend dat ze kanker heeft. Ieder familielid ondersteunt Cathy op zijn of haar manier. Cathy blijft zelf ook niet stilzitten en gaat op zoek naar een arts die gebruik maakt van alternatieve behandelingen bij kankerpatiënten. Zo ontmoet ze ook medepatiënt Lee en samen leren ze om te gaan met hun ziekte. Haar zoon heeft er meer moeite mee om te aanvaarden dat zijn moeder zo ziek is. Via internet zoekt hij wat zijn moeder precies heeft en hoe erg de ziekte is. Hij komt terecht op een speciaal forum voor jongeren die te maken krijgen met kankerpatiënten in de familie. Daar leert hij Poppy kennen en door haar gaan zijn ogen open voor de harde werkelijkheid. Gebruikers op het imdb geven 8 (van 10) punten.

Over Laura Linney

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maximilian Bühn

Laura Leggett Linney (New York, 5 februari 1964) is een Amerikaans film-, televisie en toneelactrice. Ze werd zowel in 2001 (voor You Can Count on Me), 2005 (voor Kinsey) als 2008 (voor The Savages) genomineerd voor een Academy Award. Meer dan 25 andere filmprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder drie Emmy Awards en een Golden Globe.

Linneys vader Romulus Linney is Broadway-schrijver en haar moeder Ann Leggett Perse is verpleegster in een ziekenhuis. Linney heeft een halfzuster genaamd Susan, geboren uit haar vaders tweede huwelijk.

Ze was van 1995 tot 2000 getrouwd met David Adkins. In 2009 trouwde ze met Marc Schauer. Ze beviel in 2014 op 49-jarige leeftijd van een zoon.

Filmografie

Trivia

  • Linney speelde in zowel A Simple Twist of Fate, P.S. als Jindabyne de echtgenote van een personage gespeeld door Gabriel Byrne.…Lees verder op Wikipedia