Luisterboek
Nederlands

Ali & Nino

Kurban Said (auteur), Maurits Rubinstein (verteller), Floor Minnaert (muziek)
+1
Ali & Nino
×
Ali & Nino Ali & Nino

Ali & Nino

Kurban Said (auteur), Maurits Rubinstein (verteller), Floor Minnaert (muziek)
In de liefde tussen een jonge adellijke moslim en de dochter van een christelijke zakenman in Bakoe ten tijde van de Russische revolutie herleeft de geschiedenis van Romeo en Julia.
Titel
Ali & Nino
Andere titel
Ali en Nino
Auteur
Kurban Said
Verteller
Maurits Rubinstein
Muziek
Floor Minnaert
Vertaler
Else Hoog
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ali und Nino
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2014
8 cd's
Speelduur
ruim 9 uur
ISBN
9789047617228

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*. De liefdesgeschiedenis van Ali Shirvanshir, een jonge adellijke moslim, en Nino Kipiani, dochter van een christelijk zakenman. Het verhaal speelt zich af in Bakoe (Azerbeidzjan), een stad aan de Kaspische Zee waar Oost en West elkaar ontmoeten. Ali, de verteller, houdt al vanaf zijn kinderjaren van Nino. Hij voelt zich één met Azië, zij met Europa. Ondanks de grote cultuurverschillen overwint hun liefde en trouwen ze. Totdat twee cruciale momenten uit de geschiedenis zich onherroepelijk aan hen opdringen: de Eerste Wereldoorlog en de Russische revolutie. Ali vecht voor een onafhankelijke islamitische staat, een verloren gevecht tegen het Rode Leger, en sterft. Nino kent de afloop bij voorbaat en vlucht na een dramatisch afscheid weg uit Bakoe. Prachtig geschreven, meeslepend en ontroerend verhaal. Achter het pseudoniem Kurban Said gaat Lev Nussimbaum schuil, die werd geboren uit een rijke Joodse familie in 1905 te Bakoe. Deze versie van h…Lees verder

Over Kurban Said

Kurban Said is het pseudoniem van de schrijver van Ali en Nino, een boek dat voor het eerst uitgegeven werd in het Duits in 1937 door de Oostenrijkse uitgever E.P. Tal. Daarna is het boek in minstens 30 talen vertaald, waaronder het Nederlands. Het is niet zeker wie achter dit pseudoniem schuil gaat. Genoemd wordt onder meer Lev Nussimbaum, die schreef onder het pseudoniem Essad Bey.

Het boek Ali en Nino speelt zich af in Azerbeidzjan en gaat over de onmogelijke liefde tussen de Aziaat Ali Khan en de westerse Nino. Aan het eind van het boek sterft Ali, als hij zich verzet tegen de komst van de Russen.

Lees verder op Wikipedia