Makkelijk lezen
Nederlands

Pizzamaffia : in makkelijke taal

Khalid Boudou (auteur), Rose Heliczer (bewerker)
+1
Pizzamaffia : in makkelijke taal
×
Pizzamaffia : in makkelijke taal Pizzamaffia : in makkelijke taal

Pizzamaffia : in makkelijke taal

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Brahim en zijn neef Haas werken vaak in de pizzeria van hun ouders. Door een ruzie stappen Brahims oom en neef op en beginnen een eigen pizzeria. Er barst een ware pizza-oorlog los.
Extra onderwerp
Nederlands leren ; niveau 3
Titel
Pizzamaffia : in makkelijke taal
Auteur
Khalid Boudou
Bewerker
Rose Heliczer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2020
104 p.
ISBN
9789086965205 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Pizzeria Novara lijkt goed te draaien. Brahim (16, ik-persoon) werkt er met zijn oom en zijn neef. Zijn vader houdt het overzicht maar merkt dat er minder geld binnenkomt. Hij verdenkt zijn broer Faris van diefstal. De ruzie loopt hoog op, Faris vertrekt en begint een eigen pizzeria. Dat is de start voor een verschrikkelijke pizzaoorlog. Dit leuke en spannende verhaal dat oorspronkelijk in 2007 is verschenen, is in dit boekje in makkelijke taal omgezet en gericht op jonge, minder sterke lezers. De zinnen zijn kort en er worden weinig moeilijke woorden gebruikt. Het originele verhaal wordt in grote lijnen gevolgd met hier en daar aanpassingen. Soms is dat jammer omdat de sfeer uit het oorspronkelijke boek daardoor niet goed overkomt. De spanning die door de schrijver langzaam wordt opgebouwd is nu veel minder aanwezig. Ook de proloog is vergeleken met het origineel onaantrekkelijker. Ibrahim wil in het oorspronkelijke verhaal piloot worden, een belangrijk onderdeel van het boek. Helaas…Lees verder

Over Khalid Boudou

Khalid Boudou (Temsamane, Marokko, 1 oktober 1974) is een Nederlands schrijver van Marokkaanse komaf.

Boudou begon met het schrijven van korte verhalen en gedichten. Voor het verhaal De stemmendans ontving hij de El Hizjra-Literatuurprijs.

Hij is vooral bekend geworden door het boek Het schnitzelparadijs uit 2001, dat in 2005 verfilmd werd door Martin Koolhoven, naar een scenario van Marco van Geffen. In 2002 werd het boek bekroond met Het Gouden Ezelsoor.

In november 2005 verscheen zijn tweede boek De president, waarvoor de filmrechten verkocht zijn aan Lemming Film. De filmversie ging in september 2011 in première in de Nederlandse bioscopen.

Zijn derde boek, Pizzamaffia, is verschenen in november 2007. Hij won er de Debuutprijs van de Jonge Jury mee. Het boek werd in 2011 verfilmd door Tim Oliehoek.

Boudou had tot 2012 een wekelijkse column op BNR Nieuwsradio. Een deel van deze columns is gebundeld in het boek…Lees verder op Wikipedia

Suggesties