Een jonge alleenstaande moeder en haar 15-jarige dochter proberen een nieuw leven op te bouwen in een klein stadje.
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609642766

Besprekingen

Regiedebuut van actrice Katie Holmes (Touched with fire; Don't be afraid of the dark), die ook een van de hoofdrollen speelt. Alleenstaande moeder Rita heeft ondanks twee baantjes moeite rond te komen. Samen met haar 15-jarige dochter Ruth (Stefanie Owen) ontvlucht ze haar zoveelste foute vriend en belandt in een klein stadje, waar beiden werk vinden in een wegrestaurant. Langzamerhand beginnen ze zich thuis te voelen, maar dan laat Rita zich overhalen een risicovolle hypotheek af te sluiten en dreigt weer een leven op straat. Jay Weissberg (variety.com) noemt het een film met goede bedoelingen, zonder diepgang, goed geacteerd en met sympathieke karakters. Frank Scheck (hollywoodreporter.com) vindt het verhaal te vol, maar toch boeiend door de levensechte moeder-dochter relatie en goed geacteerd.

Over Katie Holmes

Kate Noelle "Katie" Holmes (Toledo (Ohio), 18 december 1978) is een Amerikaans actrice.

Levensloop

Holmes groeide op als jongste in een gezin van vijf kinderen in Toledo in de Amerikaanse staat Ohio. Haar vader was van beroep advocaat. Katie ging naar diverse katholieke scholen in Toledo, waaronder de door nonnen geleide meisjesschool Notre Dame Academy.

Holmes is onder meer bekend geworden door haar rol als Joey Potter in de Amerikaanse tienerserie Dawson's Creek. Een vergelijkbare rol speelde ze in de Amerikaanse film Go. In de vijf jaar dat Dawson's Creek liep, bouwde Holmes een filmcarrière op, waarbij ze, aangezien ze al tien maanden per jaar Joey speelde, rollen uitzocht waarin ze een nog onbekende kant van zichzelf kon laten zien.

In Disturbing Behavior speelde ze een minder sociaal personage met navelpiercing en neusring; in Teaching Mrs. Tingle werd ze een studiebol die …Lees verder op Wikipedia