Boek
Nederlands

Met duivels genoegen

Kathy Reichs (auteur)
+1
Met duivels genoegen
×
Met duivels genoegen Met duivels genoegen

Met duivels genoegen

Genre:
Een forensisch antropologe onderzoekt enkele moorden met een zeer mysterieuze, wellicht satanische achtergrond.
Titel
Met duivels genoegen
Auteur
Kathy Reichs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Devil bones
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2008
352 p.
ISBN
9789022549759

Besprekingen

In een huis in North Carolina (VS) dat wordt gerenoveerd, ontdekt een loodgieter in een verborgen kelder de restanten van mogelijk een satanisch ritueel: onthoofde dieren, dierenschedels, kookpotten met botten, en een menselijke schedel. De politie schakelt forensisch antropoloog Temperance Brennan in, die ontdekt dat de schedel van een tienermeisje is. Als kort erna het lijk van een jongen in een meer wordt gevonden, blijkt een verband met de andere zaak en wicca-rituelen. Een politierechercheur met wie Tempe werkt, wordt doodgeschoten, zelf wordt ze bedreigd. Ze laat zich echter niet van de wijs brengen. Van de forensisch antropologe, hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina, verschenen eerder tien romans waarop de door RTL4 uitgezonden televisieserie ‘Bones’ is gebaseerd. Ook in deze redelijk vertaalde elfde verwerkt ze eigen werk en ervaringen en legt veel uit over werkwijzen en oordeelsvorming. Het actuele, prettig leesbare en ook spannende verhaal vraagt in…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia