Boek
Nederlands

Bones voor altijd

Kathy Reichs (auteur), Ineke Van Bronswijk (vertaler)
Temperance Brennan onderzoekt de zaak van een vrouw die hevig bloedend opgenomen wordt in het ziekenhuis. Het blijkt dat de vrouw net een bevalling achter de rug heeft, maar van de baby is geen spoor. Nog voor ze haar iets kunnen vragen, is de vrouw verdwenen. In haar woning worden drie babylijkjes gevonden.
Titel
Bones voor altijd
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Ineke Van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bones are forever
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
301 p.
ISBN
9789022559314 (paperback)

Besprekingen

Als in een ziekenhuis in Montreal blijkt dat een met vaginale bloedingen opgenomen vrouw pas een kind heeft gebaard, verdwijnt ze. De ingeseinde politie vindt in haar huis bebloede doeken en schakelt forensisch antropoloog Temperance Brennan in, die naast een pas overleden baby twee oudere lijkjes van voldragen baby’s vindt. Hoewel de verdwenen vrouw valse namen gebruikt, kan haar identiteit worden vastgesteld. Temperance volgt samen met haar ex-vriend, rechercheur Andrew Ryan en sergeant Ollie Hasty haar spoor naar Edmonton, waar ze een vierde babylijkje vindt en waar steeds meer wijst naar de diamantmijn bij Yellowknife. Op de romans van de forensisch antropologe in Quebec, hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina (VS), is de door RTL4 uitgezonden tv-serie ‘Bones’ gebaseerd. Deze boeiende veertiende is spannend en heeft vaart door korte hoofdstukken met veel dialoog en goede uitleg over forensisch werk en besluitvorming. De vrij gecompliceerde plot is overtuig…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia