Boek
Nederlands

Als de dood spreekt

Kathy Reichs (auteur), Atty Mensinga (vertaler)
Temperence Brennan krijgt als forensisch antropologe te maken met een groep amateurdetectives die zich bezig houden met het opsporen van vermiste personen.
Titel
Als de dood spreekt
Auteur
Kathy Reichs
Vertaler
Atty Mensinga
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Speaking in bones
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2016
376 p.
ISBN
9789401605687 (paperback)

Besprekingen

Forensisch antropologe Temperance Brennan, Tempe voor vrienden, krijgt te maken met een club van amateurdetectives. Op diverse sites houden zij zich bezig met het oplossen van moorden en het vinden van vermiste personen. Hazel Strike, een van hen, is er van overtuigd dat ze bandopnames heeft van de sinds 2011 vermiste Cora Teague. Daarop is een in doodsangst verkerende vrouw te horen. Volgens Strike liggen de stoffelijke resten van Teague in het laboratorium van Tempe. Ook al heeft Tempe weinig vertrouwen in de gedegenheid van de amateurdetectives, de zaak laat haar niet los en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Dan wordt het lichaam van Hazel Strike gevonden. Kathy Reichs (1950) put rijkelijk uit haar eigen ervaringen als forensisch antropologe en blijft daarom zeer waarheidsgetrouwe boeken schrijven die je op het puntje van je stoel laten zitten van de spanning. Zelfstandig te lezen deel in de populaire serie met Temperance Brennan in de hoofdrol. Reichs blijft spannend en go…Lees verder

Over Kathy Reichs

Kathleen Joan Toelle (Kathy) Reichs (Chicago, 7 juli 1948) is een Amerikaans forensisch antropologe en schrijfster van detectiveverhalen die zowel in Canada als in de Verenigde Staten woont en werkt. Haar eigen leven heeft veel overeenkomsten met dat van de heldin van haar thrillers, Temperance Brennan, die eveneens een forensisch antropologe is. En net als Brennan werkt Reichs zowel in North Carolina in het zuiden van de Verenigde Staten als in de Canadese stad Montreal. Reichs is daarnaast hoogleraar antropologie aan de Universiteit van North Carolina in Charlotte.

Over Temperance Brennan werd tussen 2005 en 2017 een succesvolle televisieserie uitgezonden genaamd Bones.

Boeken

Reichs schrijft zowel detectiveverhalen en jeugdboeken als wetenschappelijke boeken over antropologie en forensisch onderzoek.

Thrillers

De thrillers van Kathy Reichs bevatten een hoop wetenswaar…Lees verder op Wikipedia