Boek
Nederlands

Lewis woont in twee huizen

Kathleen Amant (auteur)

Lewis woont in twee huizen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
De papa en mama van Lewis gaan scheiden. Ondanks dat ze veel van Lewis houden, gaan ze apart van elkaar wonen. Dat is even wennen voor Lewis. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Echtscheiding
Titel
Lewis woont in twee huizen
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789044836523 (hardback)

Besprekingen

De papa en mama van Lewis gaan scheiden. Ze gaan, ondanks dat ze heel veel van Lewis houden, apart van elkaar wonen. Dat is even wennen: als Lewis bij mama is dan mist hij papa en andersom! In eenvoudige taal wordt op bijzonder heldere wijze uitgelegd wat een scheiding betekent en welke gevoelens ermee gepaard kunnen gaan. Het boek, met harde kaft en in vierkant formaat, heeft twee afgeronde hoeken en stevige, gelamineerde pagina’s. De tekst is in de paginavullende kleurenillustraties gedrukt in een zwart, speels lettertype. De gestileerde, zwart omlijnde figuren spreken jonge kinderen gegarandeerd aan door hun vrolijke en vriendelijke uitstraling en hun kleurenrijkdom. Goed verhaal voor jonge kinderen dat zeker ondersteunend kan zijn bij het bespreken van het thema ‘echtscheiding’. De auteur heeft heel veel peuter- en kleuterboeken op haar naam staan, o.a. de uitgebreide serie over Anna. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië u…Lees verder op Wikipedia

Suggesties