Boek
Nederlands

De grote schaatswedstrijd

Kate Westerlund (auteur), Eve Tharlet (illustrator)
+1
De grote schaatswedstrijd
×
De grote schaatswedstrijd De grote schaatswedstrijd
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Pieter de eekhoorn, Roeland de schildpad en Floris het konijn willen alledrie graag de grote schaatswedstrijd winnen. Maar die verloopt heel anders dan verwacht. Prentenboek met paginagrote sfeervolle illustraties in winterse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De grote schaatswedstrijd
Auteur
Kate Westerlund
Illustrator
Eve Tharlet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Schlittschuhrennen
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789051161809 (hardback)

Besprekingen

De dierenvrienden Pieter de eekhoorn, Roeland de schildpad en Floris het konijn willen alledrie de schaatswedstrijd winnen. Helaas valt de eekhoorn door het ijs, omdat hij eeuwig en altijd met zijn neus in de boeken zit. Floris redt hem en wint de wedstrijd niet, maar wordt gelauwerd als de grote held. Sfeervol en warm verhaal over vriendschap en elkaars kwaliteiten waarderen. Moraal van het verhaal: om te winnen hoef je niet de snelste te zijn. De vertaling is goed en eigenzinnig, met woorden als ‘kerstmissig’. De aquarellen zijn winters en sfeervol en vervolmaken het verhaal. Ze zitten boordevol leuke details. De schutbladen openen met de dag en sluiten met de avond. Kortom, een prentenboek dat zorgt voor veel kijkplezier en genot is om voor te lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

De grote schaatswedstrijd

Drie vrienden, Floris konijn, Pieter de eekhoorn en Roeland de schildpad, besluiten deel te nemen aan de schaatswedstrijd. Dat doen ze elk op hun eigen manier. Floris is de sterkste. Dat zijn kracht hem naar de overwinning zal leiden, is nu al bijna voor iedereen duidelijk. Pieter, die graag moeilijke woorden gebruikt en vanachter zijn dikke brillenglazen de wereld vanuit zijn notitieboekje bekijkt, heeft een nieuwe techniek met geperfectioneerde schaatsen ontwikkeld. Roeland bekijkt de wedstrijd filosofisch. De gedachte aan een ongelooflijk spannende wedstrijd in een winters, bijna 'kerstmissig' decor, is voor hem al voldoende. Maar de wedstrijd loopt anders dan verwacht. Pieter belandt, met zijn neus in zijn boekje, buiten de piste in het ijskoude water. Roeland die dit ziet gebeuren probeert snel naderbij te komen maar glibbert en slibbert op zijn rug. Floris die net voor de eindstreep nog even over zijn schouder kijkt, keert zich om en met de hulp van alle andere deelnemers bevrij…Lees verder

Suggesties