Boek
Nederlands

Prinses Platzak

Kate Brian (auteur)
+1
Prinses Platzak
×
Prinses Platzak Prinses Platzak

Prinses Platzak

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als de arme Julia en de rijke prinses Carina besluiten een dag van identiteit te ruilen, loopt alles anders dan ze hadden gepland.
Titel
Prinses Platzak
Auteur
Kate Brian
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The princess and the pauper
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2004
239 p.
ISBN
90-257-3837-0

Besprekingen

Julia (16) kan met een studiebeurs net haar dure eliteschool in Los Angeles betalen. Geen merkkleding enz. en thuis is het ook armoe troef. Zij blijkt als twee druppels water te lijken op Carina, een rijke, overbeschermde prinses, die tijdens haar koninklijk bezoek aan Los Angeles de ‘babe’ wil zijn van Ribbit, een popster. Als Julia en Carina elkaar bij toeval treffen, is daar de oplossing voor hun problemen: wisselen van identiteit. Julia krijgt geld van Carina en Carina Julia’s vrije leven. Langer dan gepland ervaren zij alle vóór- en nadelen van elkaars bestaan! Een klassiek gegeven dat hier eigentijds is uitgewerkt. Per hoofdstuk wisselt het perspectief tussen Julia en Carina; er is voorkennis nodig van de popscene, filmsterren, enz.. Een beetje stijf taalgebruik, maar toch lekkere puberlectuur voor lezers vanaf ca. 13 jaar. Aantrekkelijk omslag.

Prinses Platzak

Carina is de prinses van Vineland. Ze heeft alles wat ze begeert. Ze heeft wel een enorm gebrek aan privacy want ze wordt steeds omringd door een persoonlijke lijfwacht, chauffeur en kamermeisje. Ze heeft er veel geld voor over om eens een dagje een anoniem meisje te zijn. Als bij wonder ontmoet ze bij een bezoek aan een school in L.A. Julia die als twee druppels water op haar lijkt. Julia en haar moeder leven op een klein appartementje in L.A. en ze hebben het niet breed. Julia is dus niet moeilijk te overhalen om voor tienduizend dollar één dagje prinses te spelen. Op die manier kan Carina naar een rockconcert om haar chatvriend Ribbit te ontmoeten. Julia moet dan wel het bal op de ambassade bijwonen. Ze krijgt voor het bal één opdracht nl. Marcus, Carina's mogelijke verloofde, zoveel mogelijk te ontwijken. Maar Julia is op slag verliefd op hem en dit is wederzijds want Markus vindt dat Carina veranderd is. En Carina die bevindt zich op de snelweg en raakt onmogelijk op tijd teru…Lees verder

Over Kate Brian

Kieran Scott (Montvale, New Jersey, 11 maart 1974) is beter bekend onder haar pseudoniem Kate Brian en is een Amerikaanse schrijfster.

Biografie

Kieran Scott groeide op in Bergen County. Ze was geslaagd aan Pascack Hills High School en studeerde af aan Rutgers University waar ze zowel een major haalde in Engels als in Journalistiek. Ze werkte vier jaar als redacteur voordat ze schrijfster werd. In Nederland is ze vooral bekend om haar jeugdchicklits ofwel chickthrills, waaronder de Privé-serie en 2 vriendinnen, 1 ex en een droomprins, voor jongvolwassenen. Ook schrijft ze onder de naam Emma Harrison. Ze woont nu samen met haar man en zoon in Ridgewood, New Jersey.

Bibliografie

De Privé-serie