Dvd
Engels

Frida

Julie Taymor (regisseur), Hayden Herrera (naar het werk van), Elliot Goldenthal (componist)

Frida

Julie Taymor (regisseur), Hayden Herrera (naar het werk van), Elliot Goldenthal (componist)
Titel
Frida
Regisseur
Julie Taymor 1952-
Naar het werk van
Hayden Herrera
Componist
Elliot Goldenthal 1954-
Acteur
Salma Hayek Alfred Molina Antonio Banderas Ashley Judd Edward Norton
Taal
Engels
Uitgever
RCV, © 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045203801
mooov

Over Julie Taymor

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Joella Marano at https://www.flickr.com/photos/ellasportfolio

Julie Taymor (Newton, 15 december 1952) is een Amerikaans regisseur van theater, musical, opera en film. Ze verwierf bekendheid met de regie van de theatermusical The Lion King. Het leverde haar een Tony Award voor musicalregie op, de allereerste die trouwens aan een vrouwelijke regisseur werd toegekend.

In 2000 tijdens de 4e Satellite Awards was ze genomineerd voor een Satellite Award voor beste bewerkte script voor Titus, de film over Titus Andronicus.

In 2002 was ze samen met componist Elliot Goldenthal genomineerd voor een Oscar voor beste originele nummer voor het nummer Burn It Blue van de soundtrack van Frida.

Filmografie

  • Titus (1999)
  • Frida (2002)
  • Across the Universe (2007)
  • The Tempest (2010)
  • A Midsummer Night's Dream (2014)
  • The Glorias (2020)
Lees verder op Wikipedia