Dvd
Engels

The good wife. The first season

Julianna Margulies (acteur), Chris Noth (acteur), Josh Charles (acteur)
Nadat haar man wegens corruptie is veroordeeld tot een gevangenisstraf pakt Alicia Florrick, moeder van twee tieners, haar oude vak als advocate weer op
Onderwerp
Rechtszaken
Extra onderwerp
televisieserie, misdaad, drama
Titel
The good wife. The first season
Acteur
Julianna Margulies Chris Noth Josh Charles
Taal
Engels
Uitgever
CBS, © 2011
6 dvd-video's
Speelduur
ca. 955 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Deens, Spaans, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
8714865505304

Besprekingen

Eerste seizoen met 23 afleveringen op zes dvd's van de Amerikaanse televisieserie uit 2009 van Robert en Michelle King. Met Julianna Margulies (E.R.), Chris North (Mr. Big in Sex and the city) e.a. 'The good wife' volgt het leven van Alicia Florrick die haar oude baan als advocate weer oppakt nadat haar man in de gevangenis is beland op beschuldiging van corruptie. Naast de opvoeding van haar twee tieners valt het niet mee om haar vak weer uit te oefenen, bovendien ligt haar huwelijk aan diggelen. De verhalen zijn geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Clark Douglas (Dvd Verdict,i) geeft 89 (van 100) punten: '(...) it's quite good'. Voor de liefhebber van rechtbankdrama. Wekelijks uitgezonden op Net5. Het tweede seizoen wordt geproduceerd. Julianna Margulies won voor haar rol in 'The good wife' een Golden Globe Award en werd genomineerd voor een Emmy Award. Met extra's.

Over Julianna Margulies

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Julianna Margulies (Spring Valley, 8 juni 1966) is een Amerikaanse actrice.

Margulies werd in 1994 gevraagd voor een gastrol in de pilot-aflevering van ER. Haar acteerprestatie viel in de smaak, waardoor ze zes seizoenen de rol van Carol Hathaway vertolkte. In 1995 kreeg ze een Emmy voor deze rol. Aan het eind van het zesde seizoen vertrok Carol omdat ze terug wilde naar haar grote liefde Doug (George Clooney), met wie ze een tweeling had. In die aflevering was Doug eenmalig terug te zien. Margulies verliet de serie omdat ze meer tijd wilde besteden aan haar carrière als filmactrice.

Toch bleef ze ook televisiewerk verrichten. Zo was ze in 2006 (het jaar waarin ze in de film Snakes on a Plane in de bioscoop te zien was) en 2007 een gastrol in de serie The Sopranos met James Gandolfini als directe tegenspeler. In januari 2008 verscheen Margulies in de FOX-serie Canterbury's Law, waarin ze de hoofdrol speelde.

Sind…Lees verder op Wikipedia