Boek
Nederlands

Juf te koop!

Jolanda Horsten (auteur), Barbara De Wolf (illustrator)
Saar doet druk in de klas. Juf stuurt haar naar de gang. Nu is Saar boos. Ze hangt een bord op het raam: juf te koop. AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Juf te koop!
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Barbara De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
35 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719310 (hardback)

Besprekingen

Omdat Saar druk doet in de klas, stuurt juf haar naar de gang. Eigenlijk deed Saar niets fout en daarom is ze heel boos. Ze vindt de juf stom en hangt een groot bord met daarop ‘juf te koop’ voor het raam. Dan komt een voorbijganger met zijn hond de klas in. Wat nu? Het verhaal schetst een klassituatie waarin de juf een rotdag heeft en een meisje vindt dat ze onterecht gestraft is. Tot slot komt alles goed en excuseert juf zich voor haar norse gedrag. De eenvoudige tekst zonder hoofdletters staat in korte tekstblokken. De korte zinnen zijn onder elkaar gedrukt. Moderne illustraties met collages verluchten de bladzijden. Ze zijn vrij hoekig, maar wel expressief. Opvallend is de vervorming van de gezichten door de aparte plaatsing van de ogen. Voorin staat een voorstelling van de personages. Dit leesboekje uit de reeks Zonnetjes voor kinderen die een vlotte leesontwikkeling doormaken, sluit aan bij kern 4* van de leesmethode Veilig leren lezen. Het boekje is gekoppeld aan het voorleesbo…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

CarrièreLees verder op Wikipedia

Suggesties