Boek
Nederlands

Het gevecht met de engel

Jo Claes (auteur)

Het gevecht met de engel

Jo Claes (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Op de school van Matthias en Dante wordt een tekenwedstrijd gehouden. Kort voor de tentoonstelling verdwijnt de winnende tekening van hun klasgenote Linde. De vrienden gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Het gevecht met de engel
Auteur
Jo Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2018
174 p.
ISBN
9789026145513 (hardback)

Besprekingen

De klas van Matthias, Dante en Rani krijgt een tweeling erbij: Linde en Soetkin, twee heel verschillende types. Dante wordt verliefd op Linde, die weer meer voelt voor Matthias. Er zijn verscheidene activiteiten georganiseerd voor een schoolfeest, waaronder een tekenwedstrijd. Vlak voor de tentoonstelling verdwijnt de prijswinnende tekening van Linde. Matthias en Dante gaan op onderzoek uit. Er zijn veel verdachten, zelfs Matthias wordt verdacht. Net als in het eerste deel*, verschenen onder de serienaam (‘Niet voor mietjes’), is er een Bijbels element toegevoegd aan het verhaal: een schilderij van Rembrandt over de tweelingbroers Jakob en Esau en hun onderlinge broederstrijd. Zelfstandig te lezen verhaal, er wordt wel gerefereerd aan de gebeurtenissen uit het eerste deel. Genrematig meer een schoolverhaal over relaties, jaloezie, verliefdheid dan de op de achterflap vermelde jeugdthriller. De verdwijning van de tekening brengt wel spanning in het verhaal. Een realistisch en herkenbaa…Lees verder

Over Jo Claes

Jo Claes (Hasselt, 29 juli 1955) is een Vlaamse auteur.

Biografie

In 1984 ging Claes werken als leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hartinstituut Heverlee (tot zijn pensionering in 2016). In 1986 ontving zijn verhalenbundel De stenen toren de Prijs Beste Debuut. Datzelfde jaar verscheen ook zijn novelle De dwaling en in 1987 de roman Postume dood. In de jaren 90 publiceerde hij nog enkele prozawerken met magische elementen, een klassieke verhaallijn en een doordachte plot. Hij werd bekend met deze fantastische literatuur met Bijbelse en mythologische elementen.

Sinds 2002 publiceert hij ook non-fictie over katholiek immaterieel erfgoed. Met Alfons Claes en Kathy Vincke schreef hij het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum over hagiografie en iconografie. Daarnaast publiceerde hij over de Bijbel, Griekse en Romeinse mythen..

In 2008 publiceerde Claes met De zaak …Lees verder op Wikipedia