Boek
Nederlands
Alle dierenvaders willen graag dat hun jong als eerste woordje ‘papa’ zegt. Maar het kalfje zegt boe, de puppy waf en het ezeltje ia. Misschien dat het samen wel lukt? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, humoristische tekeningen in pastelkleuren. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Woorden leren, Papa
Extra onderwerp
Boekbaby's, Livres bébés
Titel
Papa
Auteur
Jimmy Fallon
Illustrator
Miguel Ordóñez
Vertaler
Maartje Beukers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Your baby's first word will be dada
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789026146619 (hardback)

Besprekingen

In dit hardkartonnen, vierkante prentenboek met afgeronde hoeken proberen dertien vaderdieren hun jonge kind ‘papa’ te laten zeggen. Maar terwijl hun vader ‘papa’ probeert af te dwingen, maken de jonge dieren alleen het geluid dat kenmerkend voor hen is. Het kalf zegt boe, de puppy waf, het veulen hinnik, enz. Pas wanneer alle vaders en hun kinderen bijeenkomen in een grote wei en het gezamenlijk nog eens proberen, komt het woord papa er massaal uit. Alleen het eendje blijft kwek zeggen. Vrolijk dreumes- en peuterboek om samen met kinderen de namen van de dieren en het geluid dat zij maken te oefenen. De illustraties in pasteltinten zijn eenvoudig en wat karikaturaal maar toch redelijk herkenbaar voor peuters. De dieren staan centraal en er is maar een enkel detail toegevoegd. Per diersoort is er een dubbele pagina met op de linkerhelft het vaderdier en op de rechter zijn kind. Op het lichtblauwe omslag staan een wat boos kijkende vader stier en zijn kalfje dat boe zegt. Tegelijkertij…Lees verder

Over Jimmy Fallon

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film Festival

James Thomas (Jimmy) Fallon Jr. (New York, 19 september 1974) is een Amerikaans komiek, acteur en presentator. Hij behoorde van 1998 tot en met 2004 tot de ploeg van Saturday Night Live en had van maart 2009 tot februari 2014 zijn eigen dagelijkse praatprogramma genaamd Late Night with Jimmy Fallon. Na de Olympische Winterspelen van 2014 nam hij het stokje over van Jay Leno en werd hiermee de presentator van The Tonight Show.

Jonge jaren

Jimmy Fallon werd geboren in Bay Ridge, Brooklyn, New York als de zoon van Gloria (née Feeley) en James W. Fallon. Zijn familie verhuisde later naar Saugerties, New York, toen zijn vader bij IBM werkte in Kingston, New York. Zijn afkomst is vijf achtste Iers, twee achtste Duits en een achtste Noors. Zijn grootmoeder van vaderskant, Luise Schalla, kwam uit Osterholz-Scharmbeck, Duitsland, waar zijn grootmoeder van moederskant een immigrant uit Fredrikstad, Noorwegen was.

Lees verder op Wikipedia