Titel
Le gamin au vélo / écrit et réalisé par Jean-Pierre et Luc Dardenne
Regisseur
Jean-Pierre Dardenne Luc Dardenne
Acteur
Cécile De France Thomas Doret
Taal
Frans
Uitgever
Cinéart, [2011]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
84 min.
Aantekening
Frans gesproken, audiodescriptie in het Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5414939273094 5414939148880 5414939272998 5051083132213
mooov

Over Jean-Pierre Dardenne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Jean-Pierre Dardenne (Engis, 21 april 1951) is een Belgisch filmregisseur. Al zijn films heeft hij samen met zijn jongere broer Luc Dardenne gemaakt.

Met de film Rosetta wonnen de gebroeders Dardenne de Gouden Palm op het Filmfestival in Cannes in 1999. In 2005 wonnen ze deze prijs opnieuw met hun film L'enfant. Daarnaast wonnen ze voor Le Silence de Lorna in 2008 de scenarioprijs en in 2011 de Grand prix voor Le Gamin au vélo.

Dardenne was voorzitter van de categorie Cinéfondation tijdens het filmfestival van Cannes in 2012. Hij volgde daarmee mensen als Atom Egoyan, Martin Scorsese en Michel Gondry op.

Filmografie

  • 1987: Falsch
  • 1992: Je pense à vous
  • 1996: La Promesse
  • 1999: Rosetta
  • 2002: Le Fils
  • 2005: L'Enfant
  • 2008: Le Silence de Lorna
  • 2011: Le Gamin au vélo
  • 2014: …Lees verder op Wikipedia