Dvd
Engels

Black gold

Jean-Jacques Annaud (regisseur), Hans Ruesch (naar het werk van), James Horner (componist)

Black gold

Jean-Jacques Annaud (regisseur), Hans Ruesch (naar het werk van), James Horner (componist)
Als in de dertiger jaren van de 20e eeuw een Amerikaanse oliemaatschappij olie vindt in de woestijn betwisten twee koninkrijkjes elkaar over de eigendom van de grond. Bovendien is een prins van de ene familie verliefd op een prinses van de andere.
Titel
Black gold
Regisseur
Jean-Jacques Annaud
Naar het werk van
Hans Ruesch
Componist
James Horner 1953-2015
Acteur
Tahar Rahim Antonio Banderas Mark Strong Freida Pinto Akin Gazi
Taal
Engels
Uitgever
BFD Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Naar Arab van Hans Ruesch
EAN
8713053015410

Besprekingen

Frans-Italiaans-Tunesische co-productie, actie/avonturenfilm uit 2011 van Jean-Jacques Annaud, gebaseerd op The Arab van de Zwitser Hans Ruesch dat speelt in de dertiger jaren van de 20e eeuw. De opnamen werden gemaakt in de woestijn van Tunesië en moesten onderbroken worden vanwege de noodtoestand tijdens de Arabische Lente. Met Tahar Rahim, Mark Strong, Antonio Banderas e.a. Amerikaanse oliemaatschappijen vinden olie in de Arabische woestijn waar twee koninkrijkjes elkaar betwisten over de eigendom van de grond. Bovendien is een prins van de ene familie verliefd op een prinses van de andere. De sultan smeedt een listig plan om de olievelden in handen te krijgen. Cinema.nl is gematigd enthousiast en Gerhard Busch geeft 3 (van 5) sterren: 'Black Gold is een film met twee gezichten. De eerste helft van deze ruim twee uur durende film is een slap aftreksel van klassieke woestijnfilms als Lawrence of Arabia; maar in de tweede helft komt regisseur Jean-Jacques Annaud (The Name of the Ros…Lees verder

Over Jean-Jacques Annaud

CC BY 3.0 - Foto van/door

Jean-Jacques Annaud (Juvisy-sur-Orge, 1 oktober 1943) is een Franse filmregisseur, -scenarist en -producent.

Carrière

Annaud kreeg in 1976 de Oscar voor beste buitenlandse film voor zijn eerste film La Victoire en chantant. Deze bekroning zorgde ervoor dat de film het jaar daarop in Europa opnieuw werd uitgebracht, nu onder de titel Noirs et Blancs en couleur. Annaud maakte meer dan 500 reclamefilms maar verkreeg vooral bekendheid door het regisseren van films.

Filmografie

Korte films

  • 1962: Les 7 péchés capitaux du cinéaste

Middellange films

  • 1994: Wings of courage (Guillaumet, les ailes du courage)

Speelfilms

Suggesties