Boek
Nederlands

Ontvoerd!

Janneke Schotveld (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
De butler van Robbie gaat trouwen. Daarom krijgt ze een invalbutler. Na afloop van de bruiloft ontvoert hij Robbie en Raffi. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
Récits d'aventures
Titel
Ontvoerd!
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2010
108 p. : ill.
ISBN
9789047513926 (hardback)

Besprekingen

Omdat de butler van de schatrijke ouders van de 10-jarige freule Robine (zeg maar Robbie) gaat trouwen met de kok, moet er voor een week een invalbutler worden gevonden. Uiteindelijk lukt dat in de persoon van een aardige, gitaarspelende jongeman. Na afloop van de bruiloft en de logeerpartij van vriendje Raffi bij Robbie gaat het mis: de invalbutler ontpopt zich tot ontvoerder. Maar is hij wel zo'n boef als hij lijkt? Fris en vlot geschreven verhaal dat los kan worden gelezen van het eerste deel, 'Zwerfkind van adel'*. De combinatie van Robbies deftige en strenge moeder en een volkomen geaccepteerde bruiloft tussen twee homoseksuele personeelsleden lijkt enigszins tegenstrijdig, maar blijft geloofwaardig. In dit vrolijke, wensvervullende verhaal, waarin milde humor de boventoon voert, worden de volwassen personages heerlijk stereotiep neergezet en komt ook spanning nog even om de hoek kijken. De ontworsteling van de nepbutler aan zijn vader wordt voor de lezersdoelgroep passend lichtv…Lees verder

Ontvoerd!

Robbie is een rijkeluisdochter, maar ze vindt dat niet echt leuk. Thuis hebben ze een butler en een kok in dienst. Deze twee mannen blijken verliefd op elkaar te zijn en willen nu trouwen. Nu moeten de ouders van Robbie op zoek naar een invalbutler. Butler en Kokkie gaan immers een week op huwelijksreis. En Serge lijkt de beste kandidaat, volgens Robbie. Raffi, het vriendje van Robbie, mag na het huwelijksfeest blijven slapen en verheugt zich erop om met de limousine naar school te worden gebracht. Maar de invalbutler is vals en ontvoert hen naar een afgelegen huisje. Gelukkig blijkt hij nog zo slecht niet te zijn en Robbie en Raffi kunnen hem overhalen om hen te helpen ontsnappen. Serge ontvoerde hen om zich te bewijzen tegenover zijn vader, die hem als een nietsnut beschouwt. Maar van bij het begin liep het mis, want Serge had er niet op gerekend dat Raffi bleef slapen. Nu moet hij twee kinderen ontvoeren. Opnieuw is zijn vader boos en vindt hij dat Serge nergens voor deugt.
D…Lees verder

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa Zsa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Superjuffie komt in actie!
  • Lees verder op Wikipedia