Dvd
Engels

Weeds. Het complete eerste seizoen

Hunter Parrish (acteur), Alexander Gould (acteur), Kevin Nealon (acteur)
Een weduwe in een keurige buitenwijk gaat dealen in marihuana om haar kinderen een goede toekomst te kunnen bieden.
Bevat
Disc 1 You can't miss the bear; Free goat; Good shit lollipop; Fashion of the Christ; Lude awakening (Afl. 1-5)
Disc 2 Dead in the Nethers; Higher education; The punishment light; The punishment lighter; The godmother (Afl. 6-10)
Onderwerp
Drugshandel
Titel
Weeds. Het complete eerste seizoen
Acteur
Hunter Parrish Alexander Gould Kevin Nealon Mary-Louise Parker
Taal
Engels
Uitgever
[Hilversum]:: Sony Pictures Home Entertainment, 2007
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2005
Speelduur
271 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans e.a.
EAN
8712609674354

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze zwarte komedie is Nancy Botwin (Mary-Louise Parker), die woont in een keurige buitenwijk in Californië en onlangs weduwe is geworden. Om haar twee opgroeiende zoons een goede toekomst te kunnen bieden gaat ze in haar wijk dealen in marihuana. De serie is gemaakt voor de Amerikaanse betaaltelevisie en kan daardoor meer controversiële onderwerpen behandelen, in dit geval naast softdrugsgebruik ook racisme, homoseksualiteit en tienerseks. De serie doet denken aan Desperate housewives. Ron Rijghard (NRC 26-11-'10): 'Weeds is zo'n epische tv-serie waarvan elk seizoen een schitterend hoofdstuk vormt. (...) De serie kent een nieuwe mix van achteloos geweld, harde, schunnige humor en terloops drama. (...) Mary-Louise Parker, die Nancy Botwin speelt, is even overtuigend schaamteloos als kwetsbaar. (...) De slapstick in hun avonturen is een constante in 'Weeds'. Dat houdt de serie in balans.' Mary-Louise Parker kreeg een Golden Globe voor 'Beste actrice' in een televisieser…Lees verder

Over Hunter Parrish

CC BY 2.0 - Foto van/door Greg Hernandez at https://www.flickr.com/photos/greginhollywood/

Hunter Parrish (Richmond, 13 mei 1987) is een Amerikaans acteur. Hij werd in zowel 2007 als 2009 genomineerd voor een Screen Actors Guild Award samen met de gehele cast van de televisieserie Weeds. Daarin speelde Parrish van 2005 tot en met 2012 Silas Botwin. Hij maakte zijn filmdebuut in 2004, als Lance in de komedie Sleepover.

Filmografie

*Exclusief televisiefilms

  • Still Alice (2014)
  • Gone (2012)
  • The Space Between (2010)
  • It's Complicated (2009)
  • Paper Man (2009)
  • 17 Again (2009)
  • Freedom Writers (2007)
  • RV (2006)
  • Down in the Valley (2005)
  • Steal Me (2005)
  • Sleepover (2004)

Televisieseries

*Exclusief eenmalige verschijningen

Suggesties