Boek
Nederlands

Wat gebeurde er met David?

Henk Hardeman (auteur)
+1
Wat gebeurde er met David?
×
Wat gebeurde er met David? Wat gebeurde er met David?

Wat gebeurde er met David?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Tijdens een zomervakantie in het park waar Bobbie’s oudere broer David zeven jaar eerder spoorloos verdween, gebeuren vreemde dingen. Met nieuwe vakantievrienden probeert Bobbie contact te maken met Davids geest. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Wat gebeurde er met David?
Auteur
Henk Hardeman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2022
100 p.
ISBN
9789000383481 (hardback)

Besprekingen

Een spannende jeugdthriller over mysterie, vriendschap en verlies. De lezer volgt Bobbie, een tiener die de zomervakantie zonder vrienden moet doorbrengen. Bobbie’s ouders en zusje gaan naar een vakantiepark en Bobbie moet mee. Dan blijkt dat ze naar hetzelfde park gaan waar Bobbies oudere broer David zeven jaar eerder vermist raakte, en waar Bobbie geconfronteerd wordt met mysterieuze gebeurtenissen. Nieuwe vrienden in het vakantiepark helpen Bobbie op een gevaarlijke manier contact te zoeken met Davids geest. Het boek is in vlotte , hedendaagse stijl geschreven. Henk Hardeman (Utrecht, 1961) is een bekende Nederlandse schrijver, jeugdauteur en redacteur. Hij schreef meerdere boeken. Geschikt voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Over Henk Hardeman

CC BY 3.0 - Foto van/door Henk Hardeman

Henk Hardeman (Utrecht, 22 oktober 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijver en redacteur.

Biografie

Henk Hardeman studeerde Nederlands. Hij debuteerde in 1998 bij Uitgeverij Christofoor met het jeugdboek Het zwarte vuur.

Van 2000 tot en met 2012 publiceerde hij in het kinder- en jeugdboekenfonds van Uitgeverij Holland, waar in totaal negen titels zijn verschenen en een reeks korte verhalen. Sinds 2014 publiceert hij ook bij andere uitgeverijen, waaronder Delubas, Zwijsen en De Bezige Bij. Sinds 2017 verschijnen zijn reguliere jeugdboeken bij Uitgeverij Ploegsma. Sinds 2021 publiceert hij Young Adult-romans bij uitgeverij Van Goor. Zijn boeken kenmerken zich door fantasie, humor en spanning.

In 2001 stond het boek De Prinses van Ploenk op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2008 gebeurde dit opnieuw met het vervolg De Pirate van Ploenk. In 2013 werd Spookschrijvers<…Lees verder op Wikipedia