Boek
Nederlands

Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes : Saar & Janna

Hanneke de Zoete (auteur)
+1
Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes : Saar & Janna
×
Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes : Saar & Janna Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes : Saar & Janna

Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes : Saar & Janna

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hoe maak je magisch zand en maak je worteltjestaart? De Zoete Zusjes (4 en 8), bekend van YouTube filmpjes, leggen dit stap voor stap uit. Ze geven ook doetips voor o.a. een leuke picknick.
Onderwerp
Knutselen, Gerechten, Spelen
Titel
Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes : Saar & Janna
Auteur
Hanneke de Zoete
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2020
80 p. : ill.
ISBN
9789043921282 (paperback)

Besprekingen

De Zoete Zusjes (4 en 8 jaar) maken al sinds 2016 filmpjes voor YouTube waarin ze de leukste dingen doen en ontdekken. Met ruim 328.000 volgers hebben ze een enorm succes. In dit vrolijke boek zijn de beste en grappigste ideeën verzameld van de afgelopen drie jaar. Het boek, dat qua vormgeving op een tijdschrift lijkt, bestaat uit vijf kleurige hoofdstukken over spelletjes, slijm maken, koken en bakken, knutselen en buiten spelen. Natuurlijk leren we de meiden ook nog wat beter kennen door de pagina’s uit hun vriendenboekje. Bij alle onderwerpen staan duidelijke recepten of stapsgewijze uitleg van hoe je het moet doen. Er staan veel duidelijke foto’s in, zo kunnen kinderen makkelijk zelf aan de slag of gezellig samen met hun ouders iets uitproberen. De grappige plaatjes en tekeningen maken het boek af en de QR codes op de bladzijdes verwijzen je naar de bijbehorende filmpjes voor extra uitleg. Bevat een inhoudsopgave, geen register. In 2019 verscheen het knutselboek 'Woensdagmiddag me…Lees verder

Over Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete (Bilthoven, 15 september 1981) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster bekend van de boeken over De Zoete Zusjes.

Levensloop

De Zoete was veertien jaar leerkracht op een basisschool, vanuit daar wist ze hoe belangrijk het is dat er leuke boeken voor kinderen zijn en zou ze zelf graag willen schrijven. In 2019 maakte De Zoete haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes.

De Zoete heeft twee dochters die samen een YouTube-kanaal hebben onder de naam De Zoete Zusjes dat op 2 maart 2022 ruim 565 duizend volgers telt. De kinderboeken die De Zoete schrijft gaan alle over verzonnen avonturen die De Zoete Zusjes beleven; de boeken zijn daarom ook gericht op de volgers en fans van haar dochters.

In juni 2021 won De Zoete met haar boek De Zoete Zusjes zoeken een schat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In juni 2022 kreeg De Zoete voor…Lees verder op Wikipedia