Boek
Nederlands

Fantasten & flierefluiters : het verhaal van 10 grandioze losbollen en leugenaars

Guy Didelez (auteur)

Fantasten & flierefluiters : het verhaal van 10 grandioze losbollen en leugenaars

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Misschien ken je Raspoetin wel, het succesboek van Guy Didelez dat 32 jaar na publicatie jaarlijks nog altijd duizenden lezers weet te boeien. Maar wie was de échte Raspoetin nu eigenlijk? Was hij tegelijkfantast en flierefluiter, zoals zo vaak beweerd wordt? En wat te denken van Salvador Dalí, die altijd beweerde dat hij wel als een genie beschouwd zou worden als hij maar bleef volhouden dat hij
Onderwerp
Leugens, Gedrag
Titel
Fantasten & flierefluiters : het verhaal van 10 grandioze losbollen en leugenaars
Andere titel
Fantasten en flierefluiters
Auteur
Guy Didelez
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2020
231 p. : ill.
ISBN
9789463832144 (paperback)

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia