Boek
Nederlands

Max gaat sporten

+1
Max gaat sporten
×
Max gaat sporten Max gaat sporten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Max en zijn vrienden sporten in het park. Prentenboek met eenvoudige schilderingen in sprekende kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Sport, Vriendschap
Titel
Max gaat sporten
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789044807387 (hardback)

Besprekingen

Een boek uit een reeks over Max en zijn vrienden, waarin Max gaat sporten. Max doet het voor, ze bewegen op muziek en maken tenslotte een hoge toren door op elkaar te klimmen. Een bijna vierkant prentenboek, waarin iedere illustratie op twee pagina's afgebeeld staat. De teksten staan bovenaan de pagina's, zijn goed (voor) te lezen en bevatten veel dialoog. De kleurige afbeeldingen geven een goed beeld van het thema. Er is niet echt sprake van een verhaal, maar meer van een opeenvolging van situaties. Gedrukt in een quasi schrijfletter op dik, glanzend papier. Voor kinderen vanaf ca. 3 jaar een boek om samen te bekijken en natuurlijk ook te bewegen.

Max gaat sporten

Max gaat sporten, want het is leuk en je wordt er fit van. Zijn radiootje moet ook mee. Al snel komen al Max zijn vriendjes eraan. Max zet de muziek aan en doet de oefeningen voor. Op het einde maken ze allemaal samen een grote toren. Een prentenboek met Max in de hoofdrol. De eenvoudige, gekleurde illustraties vullen telkens een dubbele bladzijde. De figuren zijn dik zwart omlijnd en de vlakken met felle kleuren ingekleurd. De personages zijn nogal houterig voorgesteld. Enkele korte zinnetjes beschrijven het gebeuren. Het is een vrolijk en herhenbaar verhaal, maar enige vorm van originaliteit ontbreekt in zowel tekst als illustraties. Misschien wel leuk om de oefeningen eens te doen: armen strekken, benen buigen, als een kikker springen en op één been gaan staan.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max