Boek
Nederlands

Max in de speeltuin

+1
Max in de speeltuin
×
Max in de speeltuin Max in de speeltuin

Max in de speeltuin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Max treft zijn vriendjes in de speeltuin, maar ontmoet er ook een nieuw vriendinnetje. Prentenboek met eenvoudige gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Max in de speeltuin
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
[20] p. : ill.
ISBN
90-448-0521-5

Besprekingen

2+ ? Met 'Max' heeft Guido van Genechten een nieuwe reeks klaar voor kinderen vanaf twee jaar. In Max zoekt zijn vriendjes gaat Max op een herfstdag naar het bos. De blaadjes dwarrelen naar beneden en het bos is vol geluiden. Plots hoort Max zijn naam weerklinken. Hij is niet alleen in het bos. Zijn vriendjes spelen verstoppertje en hij mag zoeken. De mooi gekleurde tekeningen nodigen de kleuter uit om samen met Max te zoeken naar Milli en Molli, Emiel, Victor en Piep. In Max in de speeltuin gaat Max met zijn vriendjes naar de speeltuin. De dieren spelen op alle speeltuigen: de glijbaan, de schommel, de wip en de wiebelbeesten. Max krijgt er zelfs een nieuw vriendinnetje bij: Tina. Erg geschikt om woordenschat aan te leren rond deze thema's. [Karolien Van de Velde]
Vrolijk prentenboek, waarin dieren optreden als mensen. Een op een wasbeer gelijkend dier gaat naar de speeltuin en beleeft daar plezier met zijn vrienden. Hij leert er ook een nieuw vriendinnetje kennen. De prenten beslaan steeds twee naast elkaar gelegen bladzijden en zijn in een gemengde techniek uitgevoerd. De korte teksten zijn in een prettig leesbare zwarte quasi-schrijfletter in de illustratie geplaatst. Het afgebeelde speeltuinmeubilair is afgestemd op de doelgroep van het boek, namelijk 3- tot 5-jarigen. De zware kwaliteit papier en de rustige, duidelijke afbeeldingen maken het mogelijk dat kleuters zelf het boek ‘lezen’. Voorlezen kan vanaf ca. 2 jaar.

Max in de speeltuin

In dit deel neemt Max kinderen vanaf twee jaar mee naar de speeltuin. Daar maakt hij gebruik van de glijbaan, rijdt hij op de wiebelbeesten, bouwt hij in de zandbak en wacht hij verlangend zijn beurt af bij de wip. Hier ervaart Max dat in je eentje wippen weinig plezier biedt. Gelukkig ziet hij plots een klein konijntje staan. Nu heeft hij niet alleen een partner voor op de wip maar meteen ook een nieuw vriendinnetje bij. Duidelijke, zwartomlijnde voorstellingen brengen de speeltuigen en handelingen in beeld. Geen spectaculair verhaal maar wel een verzorgde uitgave die de omgeving van peuters helder in beeld brengt.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max