Boek
Nederlands

Het spook van Canterville

Geronimo Stilton (auteur), Oscar Wilde (naar het werk van), Dorette Zwaans (vertaler)
De Amerikaanse familie Otis heeft een kasteel in Engeland gekocht waar een spook woont: Sir Simon, het spook van Canterville. Maar ze zijn helemaal niet bang voor Sir Simon. Het klassieke verhaal opnieuw verteld door Geronimo Stilton, met informatie over schrijver Oscar Wilde. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Spoken
Extra onderwerp
Spoken (jeugd verhalend)
Titel
Het spook van Canterville
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Oscar Wilde
Vertaler
Dorette Zwaans
Illustrator
Silvia Bovo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il fantasma di Canterville
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
213 p. : ill.
ISBN
9789464290455 (hardback)

Besprekingen

Sir Simon, het spook van Canterville, woont al eeuwen op het kasteel op het Engelse platteland. Hij heeft al veel bewoners de stuipen op het lijf gejaagd. De Amerikaanse familie Otis met vier kinderen heeft het kasteel gekocht en ze lijken niet onder de indruk te zijn van het spook. Vooral de tweeling heeft geen respect voor hem. Sir Simon wordt daardoor diep ongelukkig maar gelukkig trekt Virginia Otis, de dochter van de familie Otis, zich het lot aan van het arme spook. Klassieke (jeugd)verhalen worden door Geronimo Stilton, de uitgever van ‘De wakkere muis’, in deze serie in een nieuw jasje gestoken. Het spook van Canterville is oorspronkelijk een novelle van Britse schrijver Oscar Wilde. Over zijn persoon en werk staat achterin een korte beschrijving. De illustraties en het gebruik van wisselende typografie maken dit grappige verhaal makkelijk leesbaar. Op de schutbladen zijn schetsen van de hoofdfiguren te zien. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties