Boek
Nederlands

De bende van de zwarte pijl

Geronimo Stilton (auteur), Robert Louis Stevenson (naar het werk van), Dorette Zwaans (vertaler)
Dick Shelton heeft in het vijftiende-eeuwse Engeland trouw beloofd aan heer Danie͏̈l, die hem heeft opgevoed als zijn eigen zoon toen Dicks vader overleed. Maar verdient de kasteelheer zijn trouw wel? Het klassieke verhaal opnieuw verteld door Geronimo Stilton. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De bende van de zwarte pijl
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Robert Louis Stevenson 1850-1894
Vertaler
Dorette Zwaans
Illustrator
Ivan Bigarella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La freccia nera
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
215 p. : ill.
ISBN
9789059249646 (hardback)

Besprekingen

Geronimo Stilton vertelt over Dick Shelton, die trouw heeft beloofd aan heer Daniël toen deze, na de dood van Dicks vader, de zorg voor hem op zich nam. Maar verdient heer Daniël zijn loyaliteit? Verraderlijke incidenten zorgen voor twijfel. Een brief van De bende met de zwarte pijl waarin staat dat Harry Sheltons bloed (ook) aan heer Daniëls poten kleeft, een kleine knager die zegt ontvoerd te zijn door heer Daniël en dominee Olivier die toegeeft dat hij bang is voor heer Daniël en Dick dus niet durft te helpen. Tel daar een liefdesavontuur met Joanna bij op, Dick die lid wordt van De bende van de zwarte pijl, een nachtelijke aanval vanaf het strand én een huwelijk, en het klassieke avontuur uit de vijftiende eeuw is compleet. Deel uit de uitgebreide reeks van bewerkingen van klassiekers van het Italiaanse auteurs- en illustratorencollectief, dat hiermee op de alom bekende wijze in woord én beeld hoopt de liefde voor jeugdliteratuur bij jonge lezers aan te wakkeren. Een veelheid aan …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties