Boek
Nederlands

Koen Kampioen en de superbeker

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen en de superbeker
×
Koen Kampioen en de superbeker Koen Kampioen en de superbeker

Koen Kampioen en de superbeker

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Koen speelt samen met zijn klasgenoten in het schoolvoetbalteam. Om de grote beker te winnen moeten ze veel trainen; juf Loes doet haar best. Vanaf 7,5 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Extra onderwerp
Leesvlot, Sport
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Koen Kampioen en de superbeker / Fred Diks ; tek. Ivan en Ilia
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2004?
62 p. : ill.
ISBN
90-206-4835-7

Besprekingen

Als Broekie, de trainer van Koen bij FC Top, hoort dat Koen ook meedoet aan wedstrijden met het schoolvoetbalteam, zegt hij dat ze op school extra moeten trainen om kampioen te worden. Koen besluit het juf Loes te vragen. Ze schrikt even van dit verzoek want ze heeft niet echt verstand van voetbal, maar begint enthousiast aan haar nieuwe taak. Zal school Máxima de superbeker winnen? Vlotgeschreven verhaal met veel dialoog en een inhoud die niet al te diep graaft. De in grote letter gedrukte tekst wordt afgewisseld met zachte zwartwitillustraties. Voor veel kinderen vanaf 7,5 jaar zijn deze boekjes een feest van herkenning: ze lezen lekker snel, ze kunnen zich identificeren met de hoofdpersonen en ze kunnen als beginnende lettervreters achter elkaar de hele serie lezen. Vierde deel uit een reeks die gelijkenis vertoont met een serie als Snelle Jelle. Stevige uitgave.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties