Boek
Nederlands

Voor hete vuren

Folkert Oldersma (auteur), Frodo De Decker (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
In het dorp waar Brit en Boris (om het hoofdstuk ik-figuur) wonen, gebeuren vreemde dingen. Eerst wordt de supermarkt overvallen en dan verdwijnt hun vriend Bert. Is er een verband? Brit en Boris gaan op ondezoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Criminaliteit
Titel
Voor hete vuren
Auteur
Folkert Oldersma
Illustrator
Frodo De Decker
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
144 p. : ill.
ISBN
9789044832884 (hardback)

Besprekingen

Brit en Boris gaan op onderzoek uit. Bert, een vriend van Brit, is spoorloos verdwenen en de politie werkt niet mee, omdat ze de kinderen niet geloven. Tegelijkertijd werd de supermarkt van het dorp overvallen. Zijn er connecties? Brit en Boris komen in criminele situaties terecht: ze komen in aanraking met een drugsbende en krijgen te maken met chantage van het Waterschap (drugsafval). Een spannend verhaal waarin de hoofdpersonen het zwaar te verduren krijgen, maar uiteindelijk komt het allemaal goed. Afwisselend geschreven vanuit Brit en Boris (beide ik-figuur) in eenvoudige zinnen en woordgebruik. Ruimte interlinie en bladspiegel waardoor het makkelijker te lezen is. De stripachtige zwart-wittekeningen in wisselend formaat zullen kinderen aanspreken. Blijft natuurlijk wel staan dat er irreële taferelen in het verhaal voorkomen, bv. het feit dat de kinderen de politie alleen proberen in te schakelen via de vader van Brit en dat lukte niet, maar dat zal de jonge lezers niet storen. T…Lees verder

Over Folkert Oldersma

Folkert Oldersma (Leeuwarden) is een Nederlands auteur van fictie, non-fictie en drama.

Biografie

Folkert Oldersma debuteerde in 1982 met het bekroonde tv-spel De Oproep (VARA) met in de hoofdrol Lex Goudsmit, waarna hij deel uitmaakte van Collectief Foks dat scenario’s schreef voor televisie. Daarnaast schreef hij spelen voor het theater. Met Menno van Veen schreef hij een boek over de provincie Drenthe. Naast zijn medewerking aan diverse methodes schreef hij voor het onderwijs artikelen en de boeken ‘Knap lastig?’ (over hoogbegaafdheid, met Heidi Rubingh) en ‘Leren onderzoeken binnen wetenschap en techniek’ (met Henk de Vries en Jimke Nicolai). Sinds 2015 schrijft hij jeugdboeken en boeken voor Young Adults.

Boeken

Informatief

  • 2013 Leren onderzoeken (co-auteur Henk de Vries - Levend Leren)
  • 2013 Knap lastig? (co-auteur Heidi Rubingh - Levend Leren)
  • 2019 Dre…Lees verder op Wikipedia