Boek
Nederlands

Gewoon, Marjolein

Femke Dekker (auteur), Paula Gerritsen (illustrator)
+1
Gewoon, Marjolein
×
Gewoon, Marjolein Gewoon, Marjolein
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Marjolein heeft een dagboek gekregen van tante Ageeth. Ze schrijft er haar belevenissen en gedachten in. Als tante Ageeth tegen haar wil naar een bejaardenhuis moet, wil Marjolein haar helpen. AVI-E6. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Familie, Vriendschap
Leesniveau
AVI E6, AVI 9
Titel
Gewoon, Marjolein
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Paula Gerritsen
Taal
Nederlands
Editie
1e dr.
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2009
75 p. : ill.
ISBN
9789048701452 (gebonden)

Besprekingen

De serie 'Bikkels' wordt uitgegeven door de uitgeverij Zwijsen en is gericht op kinderen met leesmoeilijkheden. Vooraan in elk boek staat telkens een woordweb ter uitbreiding van de woordenschat, met enkele kernbegrippen die in het verhaal voorkomen. De boekjes zijn per leeftijdscategorie en leesniveau opgebouwd, zodat de beginnende lezer vlot kan evolueren.
Marjolein van de Velden heeft voor haar verjaardag van tante Ageethe een dagboek gekregen. Gewoon, Marjolein is een poging haar dagboek weer te geven, maar leest als een gewoon boekje. Tante Ageethe is niet Marjoleins echte tante, maar de beste vriendin van wijlen haar oma. Ze is niet meer goed ter been en ook in haar bovenkamer treedt er regelmatig kortsluiting op. Marjolein vindt dat te gek. Zo kleedt tante Ageethe zich wel eens grappig aan, of zegt ze leuke dingen, maar Marjoleins moeder en Ageethe's dochter willen Ageethe naar een verzorgingstehuis brengen. Marjolein en Ageethe spannen samen om aan dit onafwendbare l…Lees verder
Sinds haar tiende verjaardag, de dag waarop Marjolein een dagboek van lievelingstante Ageeth cadeau kreeg, schrijft Marjolein haar belevenissen, gedachten en gevoelens in dat dagboek. Vooral de contacten met die tante Ageeth komen op veel bladzijden terug. Tante maakt het niet goed en de verwarring slaat toe als tante Ageeth hoort dat ze in een verzorgingshuis moet worden opgenomen. Als Marjolein zich ermee gaat bemoeien, leidt dat tot hilarische momenten. Deel uit de serie 'Bikkels'*, waarin aandacht wordt besteed aan woordenschat, in dit deel speciaal aan eigentijdse woorden als e-mailen en sms'en. Andere onderwerpen zijn onder andere vriendschap, werken op de pc en huisdieren. Het dagboek is in eigentijdse taal geschreven, in eenvoudige woorden en met veel computer gerelateerde uitdrukkingen, AVI-E6. De bladspiegel is vrij dicht al verfraaien de paginagrote, kleurige en vaak grappige illustraties de lay-out op veel bladzijden. Voorin staat een woordweb. Een vriendelijk, huiselijk b…Lees verder

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de "dubbel twee". Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de "dubbel vier". Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de "skiff".

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney…Lees verder op Wikipedia

Suggesties