Boek
Nederlands

Franse Alpen

Erik Nieuwenhuis (auteur), Henk Filippo (auteur), Noes Lautier (auteur)
+1
Franse Alpen
×
Franse Alpen Franse Alpen

Franse Alpen

Erik Nieuwenhuis (auteur), Henk Filippo (auteur), Noes Lautier (auteur)
In de reeks:
Dé reisgids Franse Alpen voor de actieve vakantieganger. Met dagtochten, wandelingen, en fietsroutes. De Franse Alpen vormen een van de meest gevarieerde delen van de Alpen: van droge kalkgebieden aan de westkant tot de gletsjers en spitse granietnaalden van het Mont Blanc gebied. Deze reisgids Franse Alpen is bedoeld voor reizigers die ter plekke een aantal dagtochten willen maken om de omgeving
Taal
Nederlands
Editie
6de geheel herz. dr.
Uitgever
Den Haag: ANWB, 2012
145 p. : ill.
ISBN
9789018033958 (paperback)

Besprekingen

Deze gids voor een actieve vakantie in de Franse Alpen heeft dezelfde opbouw als andere gidsen in deze ANWB-serie. De hoofdmoot wordt gevormd door beschrijvingen van achttien wandeltochten, twee fietstochten, een stadswandeling en negen autotochten. Aan de tochten gaan plaatsbeschrijvingen vooraf. Zoals gebruikelijk in deze reeks wordt de gids afgesloten met een ABC met praktische toeristische gegevens en een register. Een overzichtskaart en gedetailleerde kaartjes bij elke dagtocht evenals verscheidene kleurenfoto's completeren deze kleine gids voor een actieve vakantie in de Franse Alpen. Deze druk is herzien en geactualiseerd. Een handig en goed uitgevoerd gidsje met afzonderlijke kleuren voor de diverse hoofdstukken. Bedoeld voor de actieve toerist die duidelijke, maar beknopte informatie wenst over wat er in de streek te doen is en wat hij zoal op z'n weg kan tegenkomen. Kleine letter.

Over Erik Nieuwenhuis

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stunteltje

Erik Nieuwenhuis is een Nederlands schrijver. In 2010 verscheen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam zijn debuutroman Een gat in de lucht. Deze roman was een van de drie genomineerden voor de Academica Literatuurprijs 2012. In 2012 verscheen de tweede roman van Nieuwenhuis, Man van de wereld, bij uitgeverij Thomas Rap.

In de jaren 90 verschenen verhalen van Nieuwenhuis in literaire tijdschriften als Millennium, Maatstaf en Schrijver & Caravan, waarvan hij ook een van de oprichters was. In 1996 ontving Nieuwenhuis het Hendrik de Vries-stipendium voor een selectie uit zijn verhalen. In 2016 werd hem het Belcampo Stipendium toegekend.

In 2010 publiceerde uitgeverij AFDH de bundel Woordsoep, een bundeling van een aantal columns van de website "woordsoep".

Verder werkte hij mee aan het boek Motorrrraria (uitgeverij AFdH). Hij schrijft literaire columns op de website van het tijdschrift Tzum en ultrakorte …Lees verder op Wikipedia

Suggesties