Boek
Nederlands

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek

Eric Carle (auteur)

Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Het is kerstavond en thuis zit iedereen in spanning. Zal de kerstman komen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde collages, zoekopdrachten en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kerstmis met Rupsje Nooitgenoeg : een flapjesboek
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The very hungry caterpillar's Christmas eve
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022
[10] p. : ill.
ISBN
9789025771669 (hardback)

Besprekingen

Dit hardkartonnen prentenboek maakt deel uit van een serie feestelijke jubileumuitgaven ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg. In dit boek maken kinderen kennis met Kerstmis. De rijmende tekst is op een vlotte en goed lopende manier vertaald, waardoor het vloeiend leest en fijn voorleest. Op elke spread staat aan de linkerkant een rijmpje van vier regels, dat eindigt met een vraag. Dit is een zoekopdracht, waarvan het antwoord achter flappen op de rechterbladzijde te vinden is. Rupsje Nooitgenoeg is op elke spread in klein formaat afgebeeld, ook hiernaar kunnen kinderen op zoek gaan. De prenten zijn gemaakt in de typerende collagestijl van Eric Carle met duidelijke vormen in heldere kleuren waar structuur in aangebracht is. De tekst staat in een groot en vet lettertype en goed afgestemd op de doelgroep. Het vierkante boek is uitgevoerd in stevig karton en heeft twee afgeronde hoeken. De zoekflapjes zijn in van dunkarton en ietwat kwetsbaar. Dit boek belic…Lees verder

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia