Boek
Engels
Een eenzame man van middelbare leeftijd stelt alles in het werk om een even oude schrijfster te bewegen tot een huwelijk, tot haar dochter in zijn verleden duikt.
Titel
Falling
Auteur
Elizabeth Jane Howard 1923-2014
Taal
Engels
Uitgever
London: Macmillan, 1999
375 p.
ISBN
0-333-73020-8 0-333-78283-6

Besprekingen

Als de eenzame cottage in de buurt van de boot waar de 61-jarige Henri eenzaam en berooid zijn dagen slijt, wordt bewoond door Daisy, een alleenstaande 62-jarige schrijfster, ziet hij zijn kans. Door zich aan te bieden als tuinman is het contact gemaakt. Door zijn belezenheid, zijn tragische jeugd, de dramatische ervaringen met vrouwen, zijn zorgzaamheid, zijn charmes, zijn aandacht voor alles wat haar betreft, zijn liefde en de toegewijde manier waarop hij seks met haar bedrijft, wil hij haar tot een huwelijk manipuleren. Heel geleidelijk geeft Daisy zich aan hem over. Op het moment echter dat hij haar een ring geeft, wordt zij met spoed door haar dochter en vrienden naar Londen geroepen waar zij hoort dat hij zijn verleden heeft verzonnen en een huwelijkszwendelaar is. Het verhaal wordt beurtelings vanuit Henri en Daisy verteld. Beiden zijn gevoelsmensen en vooral bij Henri worden zijn verleden en zijn toenaderingspogingen heel omzichtig, geraffineerd, met een grote intensiteit van …Lees verder

Over Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard (Londen, 26 maart 1923 – Bungay (Suffolk), 2 januari 2014) was een Brits schrijfster.

Biografie

Jeugd

Elizabeth Jane Howard (roepnaam Jane) was een dochter van houthandelaar David Liddon Howard en balletdanseres Katharine (Kit) Somervell. Haar moeder, wier vader componist was, danste bij het Ballet Rambert toen ze haar carrière opgaf om te trouwen. Hun huwelijk bleek niet bestand tegen de escapades van David Howard, die uiteindelijk met een van zijn minnaressen trouwde. Jane Howard had geen goede band met haar moeder, die een duidelijke voorkeur had voor haar twee jongere broers, Colin en Robin. Ze werd op de basisschool gepest en liet zich daarom thuis scholen door haar kinderjuffrouw. Ze wilde oorspronkelijk actrice worden en voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak, trad ze op in een theater in Stratford-upon-Avon.

Howard trouwde op negentienjarige leeftijd met Peter …Lees verder op Wikipedia