Bijna honderd jaar na een nucleaire catastrofe worden honderd jonge gevangenen vanaf een ruimtestation teruggestuurd naar de aarde om de leefomstandigheden te testen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
The 100. Seizoen 1
Acteur
Eliza Taylor Eli Goree Thomas McDonell
Taal
Engels
Parallele titel
The hundred
Uitgever
Warner Home Video, © 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
13 x 40 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888215128

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionserie uit 2014 van Jason Rothenberg met o.a. Eliza Taylor en Bob Morley, gebaseerd op de boekenserie* van Kass Morgan. Na de Catastrofe is er al bijna honderd jaar geen leven meer mogelijk op aarde. Een aantal overlevenden heeft zich kunnen verschansen in ruimteschepen, alleen is het leven daar maar een tijdelijke oplossing. De Raad stuurt daarom honderd jeugddelinquenten weg om uit te vinden of er weer leven mogelijk is op aarde. Als ‘de honderd’ het overleven, kunnen er meer mensen naar de aarde worden gestuurd. De serie wordt uitgezonden door de Amerikaanse betaalzender CW (The Vampire Diaries) dat zich vooral richt op een jongvolwassen publiek. Emily Ashby (commonsensemedia.org) geeft 4 sterren: 'a tantalizing dystopian drama laced with suspense, teen romance, and plenty of bad guys you'll love to hate.' De serie werd in 2014 genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor Outstanding Special and Visual Effects. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Eliza Taylor

CC BY 2.0 - Foto van/door vagueonthehow from Tadcaster, York, England

Eliza Jane Taylor (Melbourne, 24 oktober 1989) is een Australische actrice.

Levensloop

Taylor was in 2003 twee keer te zien in een hoofdrol van een jeugdserie. Ze speelde Sarah Redding in Pirate Islands en Rosie Cartwright in The Sleepover Club, een programma dat uitgezonden werd op de Vlaamse zender Ketnet. In 2005 ging ze aan de slag in de soapserie Neighbours. Ze speelde haar personage Janae Timmins twee en een half jaar en verliet de serie aan het einde van 2007. De laatste aflevering waarin ze te zien was, werd in Australië uitgezonden in februari 2008. In 2009 had ze een gastrol in de ziekenhuisserie All Saints en in 2010 was ze te zien in een aflevering van City Homicide. Sinds 2014 speelt ze de rol van Clarke Griffin, een van de hoofdrollen in de reeks The 100. In 2017 speelde ze de hoofdrol in de kerstfilm Christmas Inheritance.

In 2019 trouwde ze met, de ook in The…Lees verder op Wikipedia