Boek
Nederlands

Het geheim van de bevroren tante

Elisabeth Mollema (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het geheim van de bevroren tante
×
Het geheim van de bevroren tante Het geheim van de bevroren tante

Het geheim van de bevroren tante

Elisabeth Mollema (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vader van Pepijn, Gijs en Maartje is op zakenreis en hun moeder ligt in het ziekenhuis. Daarom logeren ze bij hun vreemde tante. Als tante in de vrieskist valt, besluiten ze haar dood geheim te houden. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Geheimen, Alleen thuis
Leesniveau
AVI M6, AVI 8
Titel
Het geheim van de bevroren tante
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
89 p.
ISBN
9789025864132 (hardback)

Besprekingen

In Het geheim van de bevroren tante vertelt Elisabeth Mollema het verhaal van Pepijn, Maartje en hun kleine broertje Gijsje, die met tegenzin bij tante Augusta gaan logeren. Hun moeder is immers ziek en vader moet voor zes weken naar het buitenland. Tante Augusta, slechts heel kort geportretteerd in het eerste hoofdstuk, is muf en oubollig — want tegen mobiele telefoons en internet — streng en strikt. Als hun tante in de vriezer valt zijn de kinderen dus allerminst verdrietig en besluiten ze, uit vrees om naar een pleeggezin gestuurd te worden, haar dood geheim te houden en er een ontspannen zomer van te maken. Ze kunnen nu zoveel chips en marshmallows eten als ze willen, de hele tijd tv kijken en hoeven niet op te ruimen. De dorpsbewoners en vooral de vervelende buurvrouw beginnen echter steeds meer argwaan te krijgen. En hoe moet het verder als al het geld op is?
Een leven zonder ouders en zorgen is al meermaals het uitgangspunt geweest voor een jeugdboek. Helaas slaagt …Lees verder
Wanneer hun vader voor zaken op reis moet en hun moeder in het ziekenhuis ligt, moeten Pepijn, Gijs en Maartje noodgedwongen bij hun strenge en ietwat excentrieke tante Augusta wonen. De eerste dag krijgt tante een hartaanval boven de diepvrieskist en valt erin. De kinderen besluiten niets te zeggen, want anders moeten ze naar een kindertehuis. Ze kunnen best zes weken op elkaar passen, toch? Deel uit de serie 'Geheim', waarin de drie kinderen ondervinden dat wonen op jezelf in het begin hartstikke leuk is, maar dat het na een paar weken heel erg tegenvalt. Vlot geschreven verhaal over een onderwerp dat elk kind aan zal spreken: 'lekker doen en laten wat je zelf wilt', met goed passende zwart-witillustraties van verschillende groottes. Het einde zal sommige wat tegenvallen, want ja, wat gebeurt er nu met de bevroren tante, en de kinderen? Achterin informatie over de Geheim schrijfwedstrijd en over hoe de auteur op het idee is gekomen. Leuk boek voor jongens en meiden vanaf ca. 8 jaar.

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers.

Bibliografie

  • Mo en Tijger gaan op reis (Moon 2019)
  • Bary Buh Luk Bak (Zwijsen 2018)
  • Mo en Tijger lossen het op (Moon 2018)
  • Siggi en de Vikingen, De steen van Eileen (Moon 2017)
  • Siggi en de Vikingen, De vloek van Freya (Moon 2017)
  • De erfenis (Querido 2015) …Lees verder op Wikipedia

Suggesties