Boek
Engels

Point omega : a novel

Don DeLillo (auteur)
Een jonge cineast filosofeert met een oude geleerde, die zich heeft teruggetrokkenin de woestijn, over de begrippen tijd en ruimte.
Titel
Point omega : a novel
Auteur
Don DeLillo
Taal
Engels
Uitgever
London: Picador, 2010
117 p.
ISBN
9780330512381 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

In het Museum of modern Art in New York wordt de film 'Psycho' vertoond, maar in een zodanig langzaam tempo, dat de voorstelling 24 uur duurt. Een jonge cineast, Jim Finley, bezoekt Elster, een oude geleerde en filosoof die adviseur voor defensie is geweest, met als doel een soortgelijke film over Elster te maken. Elster woont in een oude hut in de woestijn. Het bezoek duurt vele weken en de mannen drinken en praten. Dan verschijnt Elsters dochter Jessie en met haar komst en plotselinge verdwijnen schakelt het verhaal plotseling over in een hogere versnelling en komt tot een abrupt einde. De drie hoofdpersonen worden kort geschetst. De auteur concentreert zich vooral op het thema van deze roman: de tegenstelling tussen de tijd en ruimte van de woestijn waarin Elster zich heeft teruggetrokken, en het benauwde, haastige leven van de grote stad waarvan zijn dochter deel uitmaakt. Korte roman van de hand van een van de bekendste moderne schrijvers in Amerika. In zijn romans en toneelstukk…Lees verder

Over Don DeLillo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thousand Robots Thousandrobots (talk).

Donald Richard (Don) DeLillo (New York, 20 november 1936) is een Amerikaans auteur. Hij is vooral bekend vanwege zijn romans, die een gedetailleerd portret schilderen van het Amerikaanse leven aan het eind van de twintigste en het begin van de eenentwintigste eeuw. Critici beschouwen DeLillo als een van de centrale figuren van het literaire postmodernisme. Veel jongere Engelstalige schrijvers zoals Bret Easton Ellis en David Foster Wallace zeggen door DeLillo te zijn beïnvloed. Tegenwoordig leeft hij in New York.

De criticus Harold Bloom heeft DeLillo een van de vier grote Amerikaanse romanciers van zijn tijd genoemd, samen met Thomas Pynchon, Philip Roth en Cormac McCarthy.

Bibliografie

Romans:

  • Americana (1971)
  • End Zone (1972)
  • Great Jones Street (1973)
  • Ratner's Star (1976)
  • Players (1977)
  • Running Dog (1978)
  • Amaz…Lees verder op Wikipedia