Boek
Engels

Falling man : a novel

Don DeLillo (auteur)

Falling man : a novel

Genre:
De terroristische aanslag op het WTC heeft een enorme invloed op het leven van enkele mensen.
Titel
Falling man : a novel
Auteur
Don DeLillo
Taal
Engels
Uitgever
London: Picador, 2008
246 p.
ISBN
9780330452243 (hardback) 9780330456180 (paperback)

Besprekingen

Keith bevindt zich in een van de Twin Towers tijdens de aanslag van 11 september 2001. Temidden van een onbeschrijflijke chaos weet hij buiten te komen. Gewond verschijnt hij bij zijn vrouw, Lianne. Hun huwelijk is problematisch en als gevolg van deze ramp wordt dat er niet beter op. De vriend van Lianne's moeder, Martin, is een Duitse ex-terrorist, die begrip kan opbrengen voor deze terroristen. Door gesprekken van Hammad (moslim) met medestudenten komen we meer te weten van de motieven van de daders. Prachtige, actuele, diepgaande, niet gemakkelijke roman. Vooral de overdenkingen van de intellectuele Lianne en de door wanhoop ingegeven pokerwoede van Keith maken indruk. De schrijver heeft dertien eerdere romans op zijn naam staan en drie toneelstukken. Lay-out, lettertype en bindmarge zijn goed.

Over Don DeLillo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thousand Robots Thousandrobots (talk).

Donald Richard (Don) DeLillo (New York, 20 november 1936) is een Amerikaans auteur. Hij is vooral bekend vanwege zijn romans, die een gedetailleerd portret schilderen van het Amerikaanse leven aan het eind van de twintigste en het begin van de eenentwintigste eeuw. Critici beschouwen DeLillo als een van de centrale figuren van het literaire postmodernisme. Veel jongere Engelstalige schrijvers zoals Bret Easton Ellis en David Foster Wallace zeggen door DeLillo te zijn beïnvloed. Tegenwoordig leeft hij in New York.

De criticus Harold Bloom heeft DeLillo een van de vier grote Amerikaanse romanciers van zijn tijd genoemd, samen met Thomas Pynchon, Philip Roth en Cormac McCarthy.

Bibliografie

Romans:

  • Americana (1971)
  • End Zone (1972)
  • Great Jones Street (1973)
  • Ratner's Star (1976)
  • Players (1977)
  • Running Dog (1978)
  • Amaz…Lees verder op Wikipedia