Boek
Nederlands

Ik speel mee !

Dirk Nielandt (auteur), An Candaele (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Frisse kartonboekjes op maat van de allerkleinsten Een totaal nieuwe en originele reeks voor de allerkleinsten. Deze allereerste boekjes zijn een goede mix van leuke, kleurige illustraties en eenvoudige, mooie woorden. Kwalitatief sterke en degelijke kartonboekjes over alledaagse, herkenbare situaties. Om samen of alleen te lezen én te bekijken. Want genieten van leuke plaatjes en woorden ontwikk
Onderwerp
Spelen
Titel
Ik speel mee ! / Dirk Nielandt ; ill. An Candaele
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
An Candaele
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2005
[12] p. : ill.
ISBN
90-5908-138-2

Besprekingen

De vier kleurige kartonboekjes in het bekende handige peuterhandjesformaat van 16 bij 16 cm. zijn opgebouwd rond de favoriete kleuterkreten: Ik speel mee! Ik wil mee! Dat wil ik ook! Is van mij! Hoofdpersonen zijn het kwartet kleine krokodil, egel, eend en bokje, met mensenkleren en -gewoonten. Een groepsportretje van het viertal vindt de peuter op de binnenkant van de omslag vooraan, terwijl het hoofdpersonage van het verhaal telkens afgebeeld is op de voorzijde van het boekje. Kleine krokodil wil mee voetballen, poppenkast, tikkertje en verstoppertje spelen, maar als geit en eend eng spook spelen, haakt hij af. Eend wil met de anderen mee naar zee, naar oma, naar de bakker, naar de speeltuin, maar als de drie anderen naar de kapper willen, maakt eend zich snel uit de voeten. Egel wil zich als de anderen verkleden als ridder, prins, piraat of indiaan, maar als ze bij bedtijd in pyjama ten tonele verschijnen, kiest hij bang het hazenpad. Bokje vindt dat het boek dat krokodil leest van…Lees verder

Ik speel mee!

Vier vrienden -krokodil, geitje, muis en eendje- gaan spelen. Muis en geit beginnen met voetbal. De bladzijde wordt gedraaid en de krokodil heeft zich vlug omgekleed en zegt: Ik speel mee! Dan gaan ze poppenkast spelen, op de keerzijde is krokodil weer klaar om mee te spelen. Vervolgens tikkertje en verstoppertje. Telkens doet de krokodil mee, tot... ze 'eng spook' gaan spelen en dan doet de krokodil niet meer mee. Het is grappig dat net het engste dier de grootste angsthaas is. Peuters zullen zich vooral kunnen identificeren met de kleine krokodil. Een boekje dat stevig genoeg is om meermaals door kinderhanden te gaan.

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Vlaams jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F.C. …Lees verder op Wikipedia