Boek
Nederlands
Twee heel verschillende vrouwen corresponderen via e-mail over hun leven op een moment dat hun beider relaties in een stroomversnelling raken.
Titel
Voor altijd de jouwe
Auteur
Diane Broeckhoven Marcella Baete
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: The House of Books, 2002
142 p.
ISBN
90-443-0617-0

Besprekingen

De journaliste Claire trekt bij haar minnaar in op zijn boerderij in Frankrijk en begint weer te corresponderen via e-mail met Julie, een alleenstaande vrouw die ze ooit interviewde. Tot haar verbazing en later verbijstering leest Claire over Julies onorthodoxe en waanzinnige plan om haar geliefde aan zich te binden. De correspondentie krijgt langzaam maar zeker de allures van een thriller als Julie haar geliefde verdooft en ontvoert. Geen van beide vrouwen blijkt echt te zijn wie ze scheen te zijn. Claire verlaat haar Franse droom en Julie kiest voor een burgerlijk bestaan. Een originele, pittige brievenroman (de e-mails lezen eerder als ouderwetse brieven), geschreven door twee Vlaamse schrijfsters, over twee vrouwen die voor alles zichzelf willen vinden. Vlot en toegankelijk geschreven voor een ruim publiek. Paperback; normale druk.

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft 3 volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, b.v. over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia