Een enigszins verlopen Engelse aristocraat raakt als malafide kunsthandelaar betrokken bij de diefstal van een schilderij van Goya en een moord.
Onderwerp
Kunstdiefstal
Titel
Charlie Mortdecai
Regisseur
David Koepp
Naar het werk van
Kyril Bonfiglioli
Componist
Mark Ronson Geoff Zanelli
Acteur
Johnny Depp Gwyneth Paltrow Ewan McGregor
Uniforme titel
Mortdecai
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
103 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370829900

Besprekingen

Misdaadkomedie uit 2015 van regisseur David Koepp met Johnny Depp, Gwyneth Paltrow en Ewan McGregor, losjes gebaseerd op de boekenserie van de Britse schrijver Kyril Bonfiglioli.* De aristocratische Charlie Mortdecai is een louche kunsthandelaar met een prachtige vrouw, maar met weinig geld. Wanneer er een schilderij van de beroemde kunstenaar Goya wordt gestolen, wordt de ijdele Mortdecai ingeschakeld vanwege zijn kennis door detective Martland, die stiekem een oogje heeft op Mortdecais vrouw. Mortdecai zelf vliegt ondertussen van hot naar her om het schilderij te vinden en krijgt daardoor te maken met maffiosi en andere gevaarlijke types. Gelukkig staat zijn bodyguard Jock hem te allen tijde bij om de klappen en de kogels op te vangen. De pers is maar matig positief over de film. Eric le Duc (Telegraaf 19-2-’15) geeft 2 sterren: ‘Naast het schaamteloos oppervlakkige script, vertrouwt Johnny Depp weer te veel op zijn verkleedkist en zijn arsenaal aan vreemde loopjes en rare stemmetje…Lees verder

Over David Koepp

David Koepp (Pewaukee, 9 juni 1963) is een Amerikaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Als schrijver heeft hij een grote reeks blockbustersuccessen achter zijn naam staan: Jurassic Park (1993), Mission: Impossible (1996) en Spider-Man (2002) behoren tot zijn bekendste films. Als regisseur behaalde hij minder grote successen, met bescheiden thrillers als The Trigger Effect (1996), Stir of Echoes (1999) en Secret Window (2004). In 2008 regisseerde hij de fantasy comedy Ghost Town met Ricky Gervais in de hoofdrol. Koepp schreef voor vier Steven Spielberg-films het scenario.

Scenario's

  • Apartment Zero (1988)
  • Bad Influence (1990)
  • I Come In Peace (1990)
  • Toy Soldiers (1991)
  • Death Becomes Her (1992)
  • Jurassic Park (1993)
  • Carlito's Way (1993)
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties