Boek
Nederlands

De zonneprinses

David Grossman (auteur), Michal Rovner (illustrator), Edward Van de Vendel (vertaler)
+1
De zonneprinses
×
De zonneprinses De zonneprinses

De zonneprinses

David Grossman (auteur), Michal Rovner (illustrator), Edward Van de Vendel (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De moeder van Sterre heeft een geheim: één dag per jaar is ze zonnekoningin. En nu mag Sterre zonneprinses zijn. In het donker toveren ze samen de zon tevoorschijn. Prentenboek met eenvoudige potloodtekeningen en poëtische tekst. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Natuur, Zon, Fantaseren
Titel
De zonneprinses
Auteur
David Grossman 1954-
Illustrator
Michal Rovner
Vertaler
Edward Van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sun princess
Uitgever
Amsterdam: Cossee, 2015
[50] p. : ill.
ISBN
9789059366183 (hardback)

Besprekingen

De mama van Sterre heeft een groot geheim: elk jaar is zij één hele dag de koningin van de zon en toevallig is die dag morgen. Als Sterre dat geheim kan bewaren, mag zij de zonneprinses zijn. De volgende dag gaan zij voor dag en dauw op pad en fietsen naar een heuvel buiten de stad. Mama kijkt naar de donkere lucht en begint zachtjes de zon toe te spreken… Bijzonder verhaal over de magie van alledaagse dingen, de kracht van de verbeelding en het wonder van de natuur. Mama en Sterre beleven het opkomen van de zon die zij tevoorschijn toveren als een magisch gebeuren en voelen zich de hele dag speciaal. De één- tot tienregelige tekst met ruime interlinie is prettig leesbaar en doet poëtisch aan. De eenvoudige potloodtekeningen van minuscule, wazige figuurtjes in een langzaam kleurende hemel geven de sfeer van het verhaal op unieke wijze weer en passen goed bij de tekst. Met subtiele kleurschakeringen verandert de lucht van grijze penseelstreken in stralend geel, omringd door het hagelwi…Lees verder

Over David Grossman

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Photo Claude TRUONG-NGOC

David Grossman, Hebreeuws: דויד גרוסמן, (Jeruzalem 25 januari 1954) is een Israëlisch (Hebreeuws) schrijver van kinderboeken, romans en essays. Zijn A Horse Walks Into a Bar, vertaald door Jessica Cohen, werd in 2017 uitgeroepen tot Booker International Prize.

Biografie

De moeder van Grossman werd geboren in het toen nog Mandaatgebied Palestina, vóór de stichting van de staat Israël in 1948. Zijn vader emigreerde in 1933 uit Polen. Grossman studeerde filosofie en theaterwetenschappen aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Vervolgens werkte hij een tijdlang als radiocorrespondent voor de zender Kol Israël. Tussen 1970 en 1984 maakte hij een populaire kinderuitzending en schreef hij ook zijn eerste kinderboeken.

Grossman staat bekend als vredesactivist, is kritisch over de Israëlische strijd met de Palestijnen en riep in augustus 2006 samen met collega-schrijver Amos Oz regeringsleider Ehud Olmert op om de aa…Lees verder op Wikipedia

Suggesties