Boek
Nederlands

HIV+ : de verborgen moed van gewone mensen

Cis Van Peer (auteur)
+1
HIV+ : de verborgen moed van gewone mensen
×
HIV+ : de verborgen moed van gewone mensen HIV+ : de verborgen moed van gewone mensen

HIV+ : de verborgen moed van gewone mensen

Naar schatting 15.000 Belgen zijn seropositief. Elke dag komen er drie diagnoses bij. Uit angst voor stigmatisering hullen ze zich al te vaak in stilzwijgen. Dertien van hen doorbreken in dit boek de stilte en gaan de confrontatie aan met hun omgeving, met als doel vooroordelen wegn te emen en aan te tonen dat ze normale mensen zijn.
Titel
HIV+ : de verborgen moed van gewone mensen
Andere titel
HIV positief : de verborgen moed van gewone mensen
Auteur
Cis Van Peer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2011
255 p. : ill.
ISBN
9789020997590 (hardback)

Besprekingen

Dertig jaar na de uitbraak van de aids-epidemie zijn wereldwijd meer dan drieëndertig miljoen mensen geïnfecteerd met het HIV-virus. Naar schatting 15.000 Belgen zijn seropositief. Elke dag komen er drie diagnoses bij. Uit angst voor stigmatisering hullen deze mensen zich al te vaak in stilzwijgen. Stigmatisering door een maatschappij die elke elementaire kennis over het virus ontbeert en er liefst niet over praat.
Dertien van hen doorbreken in het boek Hiv+. De verborgen moed van gewone mensen de stilte en gaan de confrontatie aan met hun omgeving. Hun ambitie is het doorbreken van de stilte. Maar bij het lezen van hun verhalen kan een mens alleen maar stil worden. Met hun getuigenissen nemen ze bestaande vooroordelen weg en tonen ze dat ze mensen zijn zoals jij en ik. Ze bewijzen dat, ondanks hun moeilijke status, hun toekomst meer dan de moeite waard is om voor te vechten.
Markant is het openhartige karakter van de getuigenissen. Uit alle verhalen blijkt da…Lees verder
Dertig jaar na de uitbraak van de aids-epidemie zijn wereldwijd meer dan drieëndertig miljoen mensen geïnfecteerd met hiv. Deze mensen hullen zich vaak in stilzwijgen, uit angst voor de stigmatisering door een maatschappij die elke elementaire kennis over het virus ontbeert. Dertien van hen doorbreken in dit boek de stilte. Met hun getuigenissen nemen ze bestaande vooroordelen weg en bewijzen ze dat hun toekomst meer dan de moeite waard is om voor te vechten. De getuigenissen zijn erg openhartig. Uit alle verhalen blijkt dat niet zozeer het leven met hiv het moeilijkste is, als wel het leven met een geheim. Het niet te kunnen vertellen, uit schrik voor afwijzing door familieleden, vrienden, collega's, bekenden en onbekenden. De wetenschap is ondertussen zo ver gevorderd dat hiv vandaag een controleerbare chronische aandoening is geworden, zodat veel mensen met hiv een nagenoeg normale levensverwachting hebben. Interessant aan dit boek zijn niet alleen de pakkende verhalen, maar tevens…Lees verder